Tuesday, April 16, 2024

Berkshire Hathaway, compania miliardarului Warren Buffett, si-a marit cu 55% participatia la Apple

Must Read

Berkshire Hathaway, compania de investiții a miliardarului Warren Buffett, și-a mărit cu 55% participația la Apple în perioada aprilie-iunie, la 15,23 de milioane de acțiuni, în valoare de 1,46 miliarde de dolari, potrivit datelor publicate de compania din Omaha, transmite Bloomberg.

Buffett și-a mărit deținerea de titluri ale producătorului de iPhone-uri și iPod-uri într-o perioadă în care alți investitori importanți, precum George Soros și Carl Icahn le-au redus. La 31 martie, Berkshire deținea 9,81 de milioane de acțiuni Apple.

Documentele mai arată că Berkshire și-a redus participația la Wal-Mart Stores, cel mai mare retailer din lume, cu 27%, la circa 40,23 de milioane de acțiuni, de la 55,24 de milioane.

Berkshire deține acțiuni Wal-Mart de peste un deceniu. Nu este clar dacă Buffett sau unul dintre managerii săi de portofolii, Todd Combs și Ted Weschler, investesc în Apple.

- Advertisement -

Berkshire deținea la 30 iunie acțiuni în valoare de 133 de miliarde de dolari. Buffett este de obicei responsabil de investiții mari, precum cele în titluri Wal-Mart, în timp ce adjuncții săi operează investițiile mai mici.

Berkshire a anunțat deținerea mai mare de acțiuni Apple în aceeași zi în care Soros Fund Management, a miliardarului George Soros, și Omega Advisors, a lui Leon Cooperman, au raportat că și-au lichidat participațiile la această companie.

Miliardarul Icahn a anunțat la rândul său, în aprilie, că a vândut întreaga participație la Apple, menționând îngrijorări legate de politica Chinei față de compania americană. El a precizat ulterior că ar reinvesti în acțiuni Apple, dacă aceste îngrijorări vor dispărea.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x