Mai mulți senatori și deputați au făcut o propunere legislativă prin care se înăspresc pedepsele pentru șoferii prinși băuți la volan.

Noul act normativ prevede amenzi și sancțiuni în funcție de alcoolemia depistată conducătorului auto dar și în funcție de gravitatea altor infracțiuni depistate în momentul în care se afla sub influența alcoolului.

Citeste si: Adio radare! Practica politistilor “pandari” este ILEGALA! Distribuie daca esti sofer!

Cu cât șoferul are mai mult alcool în sânge cu atât amenda cât și perioada de suspendare a permisului vor fi mai mari. La fel se va întâmpla și dacă șoferul a provocat rănirea sau moartea unui om sau avarierea gravă a altui autovehicul.

Concret, actul normativ prevede că toți conducătorii auto depistați de polițiștii de la rutieră că au alcool în sânge, rămân fără permis pentru 2 ani sau 5 ani

Amenzile prevăzute vor fi de la 5.000 la 15.000 lei iar suspendarea permisului se poate întinde până la o perioadă de cinci ani.

Dacă șoferul este recidivist, noua lege prevedecă permisul i se poate suspenda pe viață.


Vrei sa te ajut sa gasesti raspunsul la intrebarile tale referitoare la investitiile la bursa ? Contacteaza-ma printr-un mesaj privat pe facebook, scrie-mi un email la adresa consultanta@paulmaior.ro, sau completeaza formularul de aici: https://bit.ly/2PvDpKZ

4 thoughts on “E Oficial! Permis suspendat pe viata daca esti prins baut la volan”
    1. Da, dar atunci cine ar mai fi citit știrea: „s-a făcut o propunere care nu se știe când se va discuta și nu se știe cum se va vota.“?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.