Thursday, April 18, 2024

Elon Musk, CEO Tesla: Am putea fi doar o simulare facuta pe calculator de catre o civilizatie avansata

Must Read

Elon Musk, considerat unul dintre cei mai importanti vizionari si inventatori ai perioadei noastre, a sustinut, recent, intr-un interviu faptul ca noi am putea fi, de fapt, caractere intr-un joc video dezvoltat de catre o civilizatie avansata.

Elon Musk, CEO si fondator Tesla, a fost intrebat in cadrul unei conferinte, ce a avut loc in California, daca este posibil ca lumea noastra sa nu fie altceva decat o simulare creata de catre o civilizatie avansata. Pentru a raspunde acestei intrebari, el a folosit ca exemplu istoria jocurilor video.

Ganditi-va la jocurile de acum 40 de ani, acestea erau 2d si cu grafici alb-negru. Astazi, jocurile video sunt aproape de nivelul realitatii virtuale, cu o grafica realistica si milioane de participanti care joaca, simultan, acelasi joc prin intermediul online-ului. La nivelul in care evolueaza tehnologia, aceste jocuri vor ajunge, cu greu, sa fie deosebite de viata reala. Ganditi-va ca acest tip de progres a avut loc in doar 40 de ani, o perioada destul de mica, daca ne raportam la istoria civilizatiilor. Imaginati-va ce jocuri video vor exista in 500,100 sau 10.000 de ani. Asa ca , dat fiind faptul ca suntem clar pe un drum al tehnologiei, in care ne dorim sa avem jocuri care vor fi din ce in ce mai aproape de realitate, iar acestea pot fi jucate pe mai multe tipuri de dispozitive, care sunt raspandite in milioane de exemplare pe cuprinsul planetei, sansa ca noi sa ramanem intr-o realitate obiectiva este de una la un miliard” declara Elon Musk.

Punand cap la cap cele spuse de Elton Musk, teoria sustine ca avand in vedere evolutia rapida a tehnologiei, o civilizatie care ar fi ajuns la un nivel ridicat al tehnologiei ar putea crea o intreaga realitate holografica, bazata pe un cod realizat de catre un calculator. Cum vom sti noi daca nu ne aflam intr-o asemenea simulare? Se intreaba cei de la The Unlished Mind. Avand in vedere ca stim din ce in ce mai putine despre univers si despre realitate, posibilitatea ar putea fi reala.

Fara indoiala, ar trebui sa speram ca aceasta teorie sa fie adevarata, deoarece, daca civilizatia va inceta sa evolueze, principalele cauze ar fi reprezentate de o serie de calamitati care ar putea duce la extinctie” explica CEO-ul Tesla. ” Asadar, ar trebui sa speram ca aceasta viata pe care o traim sa fie o simulare, deoarece, in caz contrar vom ajunge sa cream simulari imposibil de distins de viata reala sau viata va inceta sa mai existe, este putin probabil sa intram intr-o era statica, in care evolutia se va opri” a adaugat CEO-ul Tesla.

- Advertisement -

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x