Thursday, March 28, 2024

Nuclearelectrica raporteaza o pierdere de 37,8 milioane de lei in S1

Must Read

Nuclearelectrica (SNN), companie controlată în pro­porţie de 82% de statul român, a raportat o pierdere de 37,8 mil. lei în primul semestru, faţă de un profit de 2,9 mil. lei în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Veniturile din exploatare s-au situat la 742,2 mil. lei, în scădere cu 14% faţă de S1/2015.
Reprezentanţii companiei au evidenţiat trei factori care au influenţat decisiv situaţia din primul semestru.

Primul a fost reprezentat de prelungirea duratei opririi Unităţii 1 CNE Cer­navodă, ce a condus la scăderea energiei vândute cu 7,09%, după ce unitatea a fost închisă 51 zile faţă de 30 zile cât fusese ini­ţial preconizat.

Al doilea motiv pentru care SNN a înre­gistrat acest rezultat rezidă în evoluţia vânzărilor de ener­gie, ce au scăzut cu 9% faţă de S1/2015, şi din volatilitatea pre­ţu­rilor înre­gis­trată pe platforma OPCOM, fapt ce a ge­nerat de altfel mai multe tranzacţii PZU (Piaţa Zilei Urmă­toare).

- Advertisement -

Scă­derea pre­ţu­rilor pe piaţa competitivă, pe care SNN are ma­jori­ta­tea pro­ducţiei, a afectat semnificativ veniturile din vânzări.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x