4 companii listate au cerut ajutor de stat, toate au fost refuzate

Vezi cele mai mari reduceri ale magazinelor online:
eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays

Teraplast Bistriţa (TRP), Vrancart Adjud (VNC), Comvex Constanţa (CMVX) şi Socep (SOCP) sunt cele patru companii listate care au cerut aju­toare de stat în valoare cumulată de 238 mil. lei, însă nu au fost selectate întrucât nu au avut punctajul necesar calculat de Ministerul Finanţelor.

Companiile pot să mai depună încă o dată cererea de solicitare ajutor de stat la următoarea sesiune, care nu are însă o dată stabilită, programul guvernamental fiind adresat companiilor care fac in­ves­tiţii cu impact major în economie.

Teraplast Bistriţa, cea mai mare com­­panie din cele patru după capita­li­za­re, a cerut ajutor de stat de aproape 33 mil. lei pentru investiţii de 66 mil. lei într-o nouă capacitate de producţie. Com­pania, cu 266 mil. lei capitalizare, a avut un punctaj de aproape 50 de puncte.

„Punctajul s-a realizat pe baza crite­riilor de evaluare prevăzute de HG nr. 807/2014: valoarea investiţiei, tipul in­ves­tiţiei iniţiale, locaţia realizării inves­ti­ţiei, rentabilitatea cifrei de afaceri (în cazul întreprinderilor în activitate), va­loa­rea capitalului subscris şi vărsat (în cazul întreprinderilor nou înfiinţate)“, potrivit Ministerului Finanţelor.

Cel mai mare punctaj dintre cele patru companii l-a avut Vrancart, cu aproa­pe 84 puncte. Compania din Adjud, cu 165 mil. lei capitalizare, ce­ruse ajutor de stat în valoare de 84 mil. lei. Comvex şi Socep completează lista com­paniilor de pe bursă neselectate pentru ajutoare de stat în valoare de 50 mil. lei, respectiv 71 mil. lei.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 30.08.2016.Deschide un cont tranzacționare la bursă:

80.6% din conturile CFD de retail pierd bani

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro altex Aoro Carturesti logo QuickMobile

Articole asemănătoare recomandate pentru tine:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.