Friday, March 29, 2024

BVB lanseaza platforma educationala fluentinfinante.ro

Must Read

Portalul fluentinfinante.ro, realizat de operatorul de piață BVB împreună cu parteneri din industria financiară, vizează educarea potențialilor investitori privind plasamentele bursiere.

Bursa de Valori Bcuurești a lansat începând de astăzi portalul fluentinfinante.ro, concept definit ca fiind o platformă universală pentru investitori. Este un proiect de educație financiară pe care operatorul de piață îl realizează împreună cu partenerii săi, Banca Transilvania, BCR Pensii, Depozitarul Central, Intercapital Invest, OTP Asset Management și Tradeville.

Noul website se adresează celor care aspiră la mai bine și care vor să aibă o educație mai ridicată din punct de vedere financiar, explică demersul Lucian Anghel, președinte al BVB. „Educația financiară aduce, în opinia noastră, și bunăstare”, a declarat el la evenimentul de lansare organizat la deschiderea ședinței de tranzacționare de astăzi.

Sala de la etajul 14 al clădirii International Business Center Modern, unde se află sediul Bursei, a fost plină, invitații fiind inclusiv pe hol, foarte mulți din partea companiilor partenere. Platforma conține circa 35.000 de cuvinte la secțiunea de cursuri, are un glosar cu 150 de termeni privind activitatea de investiții și 35 de clipuri video însumând peste 100 de minute.

- Advertisement -

Este un demers de concentrare pe o platformă unică a noțiunilor de bază privind investițiile, în condițiile în care în limba română, pe internet, acest tip de informații de bază sunt puțin accesibile, spune Zuzanna Kurek, care s-a ocupat îndeaproape de proiect în calitate de specialist în relația cu investitorii al BVB.

Pe portal pot fi găsite fondurile de pensii, brokerii activi, fondurile de investiții și 9 cluburi ale investitorilor din țară. De asemenea, poate fi deschis un cont demonstrativ de tranzacționare și este disponibil un test cu 160 de întrebări pentru verificarea nivelului de cultură financiară.

La coada clasamentului, departe de Bulgaria

Este un capitol la care România este pe ultimul loc în Europa, amintește Gabriel Aldea, director adjunct la SSIF Intercapital Invest, una dintre companiile partenere. Abia 22% dintre români au cunoștințe minime, ceea ce plasează țara noastră departe chiar și de Bulgaria care se află pe penultimul loc, cu un procentaj de 35% al oamenilor care au informațiile de bază. „Este un decalaj enorm”, a declarat brokerul adăugând că procentul celor având cunoștințe financiare minime este de 40% în Polonia și Republica Cehă sau chiar de 65% în țări din nordul Europei.

„Proiectul Fluent în Finanțe” este cu atât mai important cu cât nivelul de educație financiară este extrem de redusă”, a afirmat Aldea care consideră că în programa școlară educația financiară ar trebui introdusă ca disciplină obligatorie. Pe portalul lansat astăzi, este și o secțiune pentru elevi, care oferă link-uri pentru proiectele de profil ale Băncii Transilvania și OTP Bank.
Intercapital Invest are, de asemenea, de 17 ani, propriul său proiect educativ, kmarket.ro, în timp ce săptămânal livrează buletinul bursier Puls Capital.

Sursa foto: Contul de Facebook al BVB

Platforma lansată vizează crearea unei baze de investitori noi, tineri, spune Silvia Buicănescu, director general la Depozitarul Central. O prezentare se adresează și celor care au primit acțiuni în programul de privatizare în masă de acum 20 de ani.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x