Friday, March 29, 2024

George Soros vrea sa aloce 500 de milioane de dolari pentru sprijinirea imigrantilor

Must Read

Miliardarul american George Soros afirmă, într-o opinie publicată de Wall Street Journal, că va investi 500 de milioane de dolari în sprijinirea proiectelor și afacerilor derulate de imigranți, cu scopul de a facilita incluziunea socială a acestora.

“Am decis să aloc 500 de milioane de dolari pentru investiții care se adresează nevoilor migranților, refugiaților și comunităților-gazdă. Voi investi în start-up-uri, companii deja existente, inițiative cu impact social și afaceri înființate de migranți. Deși principala mea preocupare este să ajut migranții și refugiații care vin în Europa, voi căuta și idei de investiții care să ajute migranții din toată lumea”, se arată în editorialul semnat de Soros.

Orice profit care va fi realizat de Soros în urma acestor investiții va merge către Fundația pentru o Societate Deschisă (OSF), un ONG deținut de magnatul american.

În această vară, Soros a propus un plan în 7 puncte pentru ca Europa să facă față crizei refugiaților, astfel încât să rămână unită. Într-un editorial publicat de Foreign Policy la finele lunii iulie, el a reiterat propunerea din aprilie privind preluarea voluntară a 300.000 de refugiați pe an și a avansat, ca sumă necesară pentru susținerea și integrarea acestora, cifra de 30 de miliarde de euro anual.

- Advertisement -

După referendumul legat de Brexit, care a avut loc pe 23 iunie, Soros afirma că ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană face ca procesul de dezintegrare a blocului comunitar să fie un proces ireversibil, în condițiile în care Uniunea a încetat să mai satisfacă nevoile și aspirațiile cetățenilor săi.

Soros, cunoscut și drept cel care “a spart Banca Angliei”, a devenit celebru în 1992, când a făcut un profit uriaș pariind împotriva lirei sterline, care s-a prăbușit și a fost retrasă din mecanismul european al ratelor de schimb.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x