Thursday, October 5, 2023

Petrom: Daca nu se intampla ceva cu piata, vom aloca minim 30% din profitul pe 2016 pentru dividende

Must Read

Compania petrolieră Petrom anunţă că doreşte să propună un dividend de minimum 30% din profitul pe 2016 daca peisajul rămâne stabil.

„OMV Petrom intenţionează în prezent, în absenţa unor evoluţii nefavorabile pe piaţa externă, să propună un dividend de minimum 30% din profitul net al anului 2016 în cazul în care este acoperit integral din fluxul de trezorerie extins disponibil înainte de plata dividendelor“, a anunţat luni-seară pe bursă Petrom.

În primul semestru, compania a raportat un profit de 405 milioane lei, în scădere cu 61% faţă S1/2015. Prăbuşirea cotaţiei petrolului s-a reflectat în performanţele financiare ale companiei, după ce în 2015 compania a raportat o pierdere de 0,630 miliarde lei, faţă de un profit de 1,837 miliarde dolari în 2014.

Capitalizarea bursieră a companiei petroliere este de 14,161 miliarde lei (1,175 miliarde euro), după ce de la începtul acestui an s-au derulat 29.553 de tranzacţii, cu o valoare cumulată de 211 milioane lei, ce au condus la o depreciere de 13,79% a unei acţiuni SNP. Compania OMV Petrom este controlată de compania austriacă OMV, cu o deţinere de peste 51%, în timp ce statul român are o participaţie de 20,6%, iar Fondul Proprietatea (FP) deţine 18,99%,restul acţiunilor fiind împărţite de ceilalţi investitori de pe Bursa de Valori Bucureşti.

- Advertisement -

Acţiunile Petrom au scăzut ieri cu 1,38% la Bursă.

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

Hidroelectrica a lansat în final aplicație pentru clienți. iHidro este disponibilă pe telefon și web

Hidroelectrica a lansat astăzi aplicația mobilă iHidro, un instrument informatic inovator, care vine în întâmpinarea necesităților clienților companiei. Cu...
- Advertisement -

More Articles Like This