Tuesday, April 23, 2024

Actionarii Fondului Proprietatea aproba diminuarea capitalului social. Valoarea nominala a actiunii este de 0,57 lei pe unitate

Must Read

Capitalul social al Fondului Proprietatea a fost redus la 5,74 miliarde lei, de la 8,56 miliarde lei, noua valoare nominală a titlurilor fiind de 0,57 lei/acțiune.

După acoperirea pierderii cumulate de 2,47 miliarde lei și o optimizare a capitalului social, Fondul Proprietatea (FP) și-a redus valoarea nominală a titlurilor proprii la 0,57 lei/acțiune, de la 0,85 lei/acțiune. Astfel, noul capital social al FP, aprobat astăzi în Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor, este de 5,74 miliarde lei, împărțit în 10,07 miliarde acțiuni la valoarea nominală de 0,57 lei/acțiune.

La pornire, Fondul Proprietatea a avut o valoare nominală de un leu, prag psihologic urmărit de investitori, dar neatins niciodată în piața secundară. Diminuarea capitalului social înlesnește însă administratorului unic al FP, compania financiară americană Franklin Templeton, să returneze mai rapid cash către acționari.

Valoarea nominală a acțiunii nici măcar nu este relevantă, a declarat, în conferința de presă care a urmat AGEA, managerul Greg Konieczny. Titurile Apple și Facebook au valoare nominală de un cent și prețul de piață este de 117,63 dolari/acțiune și, respectiv 127,88 dolari/acțiune. „Noi, când cumpărăm în piețele internaționale, nici nu ne uităm la valoarea nominală a acțiunii”, a adăugat el.

- Advertisement -

Ceea ce trebuie să îi intereseze pe investitori este câștigarea de valoare în termeni reali. Sub acest aspect, pentru cei care dețin acțiunea din primul an de listare, randamentul este de peste 100%, conform calculelor prezentate de Fond. Astfel, dacă în anul 2011 valoarea medie de tranzacționare a fost de 0,5105 lei/acțiune. Dacă la prețul de piață 0,8050 lei/acțiune, adăugăm și distribuțiile totale de cash din ultimii 5 ani care se ridică la 0,3924 lei/acțiune, rezultă o valoare totală pe unitate de 1,1974 lei, care înseană un avans de 134,6% față de media prețului din primul an în ringul bursier, după cum se vede în graficul atașat.

Acționarii Fondului Proprietatea aprobă diminuarea capitalului social. Valoarea nominală a acțiunii este de 0,57 lei pe unitate
- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x