Tuesday, July 23, 2024

BEI CAFEA ACASA? Zece motive sa nu mai arunci zatul de cafea

Must Read

Înainte de a arunca filtrul de hârtie cu cafea cu tot, e bine să știi că zațul de cafea are și alte utilizări după ce ţi-a oferit băutura pentru tabieturile zilei.

Reciclarea zațului de cafea este doar un mic gest ecologic, dar adevărul este că poate fi foarte practic. Ora de Sibiu îți spune cum să te folosești de cafea în gospodărie.

Zațul de cafea îngrășământ natural

În primul rând, zatul de cafea le-ar face mult bine plantelor pe care le ai în curte sau în ghivece. Funcționează ca îngrășământ direct în pământ, sau ca parte a compostului, dacă te pasionează așa ceva. Are nutrienți naturali cum ar fi azot, fosfot, potasiu, calciu, magneziu sau sulf. Pe de altă parte, zatul de cafea aduce aciditate solului, iar unele plante, cum ar fi azalee, camelii sau trandafiri iubesc aciditatea în sol.

- Advertisement -

În plus, râmele vor fi și ele fericite pentru că vor folosi cafeaua ca aliment, o vor prelucra și o vor elibera în pământ sub formă de îngrășământ natural. Deasemenea cafeaua e bună la cultivarea ciupercilor.

Cafeaua alungă dăunătorii și ține departe pisicile dar și purecii

Furnicile și melcii vor ocoli grădina ta dacă vor simți miros de cafea de la zațul presărat pe pământ. Nici pisicilor nu le place și nu vor alege pamântul din grădină ca să își facă nevoile. În plus, zațul de cafea este un bun mijloc de a scăpa de pureci cățelul. Când îl îmbăiați adăugați zaț în apă și veți vedea efectul băii pe pielea câinelui.

Zațul de cafea un bun deodorant

Odată uscat, zațul de cafea se poate folosi în dulapuri sau frigider, pentru că absoarbe mirosurile neplăcute.În plus, dacă nu vrem să ne miroasă mâinile a usturoi după ce am curățat pentru mâncare, e suficient să ne fremăm palmele cu puțin zaț de cafea și am scăpat.

Zațul de cafea spală grăsimea și este abraziv

Când avem de spălat vase cu grasime sau oale cu depuneri, zațul de cafea ne poate ajuta să le curățăm fără a folosi detergentul de vase plin de chimicale.

Zațul de cafea repară zgârieturile din mobilă

Zgârieturile care apar cu vremea pe mobila de lem, dacă este de culoare închisă pot fi acoperite daca sunt frecate cu zaț de cafea. În plus, daca ștergem cu cafea mobila, praful nu se va mai pune asa usor.

Zațul de cafea un bun anticelulitic

Cu resturile cafelei se pot face săpunuri, care înainte de toate înlătură mirosurile persistente dar sunt și bune exfoliante pentru față și corp. Același zaț de cafea reface părul negru sau închis la culoare. Este bun deasemenea pentru masajul capilar, îmbunătățind circulația. Masarea coapselor cu zaț de cafea are efecte benefice în prevenirea celulitei.

Zațul de cafea în gastronomie

Poate fi folosit pentru a da aromă anumitor bunătăți cum ar fi checul, biscuiții sau înghețata.

Zațul de cafea în lucru manual

Da, este util și în diversele proiecte de lucru manual pe care le poti face cu copiii, fie pentru a da o notă aparte picturilor în acril sau pentru a colora țesături, asta chiar cu cafeaua.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Joe Biden se retrage din cursa pentru Casa Albă. “Este cea mai bună decizie pe care o pot lua pentru partid și pentru țară”

Joe Biden s-a retras din cursa pentru președinția SUA, o decizie extraordinară care aruncă în incertitudine nominalizarea democrată cu...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x