Tuesday, October 26, 2021

Bursele europene si petrolul pe scadere. Actiunile Louis Vuitton, Christian Dior, Hugo Boss si Burberry urca

Must Read

Bursele europene au revenit pe scădere marți, trase în jos de companiile din energie și minerit, în condițiile în care prețurile petrolului au consemnat un recul după aprecierile consistente de ieri, pe fondul temerilor privind eficacitatea acordului anunțat de OPEC asupra stabilizării pieței mondiale.

Indicele Stoxx Europe 600 a închis cu un declin de 0,5%, după o apreciere de 0,7% în ședința precedentă. Bursele de la Frankfurt și Londra au scăzut cu câte 0,4%, piața de capital din Paris, cu 0,6%, iar bursa de la Milano, cu 1%.

Companiile din energie și minerit au avut o zi “roșie”. Acțiunile Statoil s-au depreciat cu 1,5%, cele ale Eni, cu 1,9%, în timp ce titlurile Anglo American și Fresnillo au coborât cu 1,1%, respectiv 2,3%, potrivit datelor MarketWatch.

Cotațiile petrolului, care au urcat ieri la maximul ultimelor peste 12 luni, au revenit sub pragul de 53 de dolari/baril după ce Agenția Internațională pentru Energie (IEA) a spus că nu este clar cât de repede va scădea surplusul de petrol din piețe în urma acordului anunțat de OPEC pentru reducerea producției cartelului, chiar și în eventualitatea în care Rusia se va alătura inițiativei. Totodată, analiștii Goldman Sachs au estimat că producători din afara OPEC ar putea să majoreze exporturile, anulând astfel eventualele creșteri de preț generate de decizia cartelului.

- Advertisement -

În jurul orei 20:00, petrolul Brent era în scădere cu 1,5%, la 52,41 dolari/baril, în timp ce petrolul WTI era cotat la 50,69 dolari/baril, în coborâre cu 1,3% față de referință.

În alte sectoare, acțiunile producătorului de bunuri de lux LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton s-au apreciat cu 4,5% pe fondul rezultatelor financiare peste estimări din primele nouă luni ale anului, imprimând creșteri de peste 2% și rivalilor.

Titlurile Christian Dior au urcat cu 4,9%, cele ale Richemont, proprietarul Cartier și Dunhill, cu 3,6%, în timp ce acțiunile Hugo Boss și Burberry au avansat cu “doar” 2,3%, respectiv, 2,5%.

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Tesla devine primul producător auto ce trece de 1.000 de miliarde capitalizare de piață

Tesla Motors, compania fondată de Elon Musk, a depășit luni în premieră pragul de 1.000 de miliarde capitalizare de...
- Advertisement -

More Articles Like This