Thursday, March 28, 2024

Conpet a fost inclus ca si candidat la lista watchlist a bursei pentru indicii BET si BET TR

Must Read

Conpet Ploiești (COTE), operatorul sistemului național de conducte de transport de țiței și produse petroliere, a fost inclus pe lista de companii candidate la categoria societăților eligibile pe bursă (watchlist), generată de noile modalități de calcul ale indicilor BET și BET TR.

Lista va rămâne în vigoare până la ședința Comisiei Indicilor din martie 2017, când compania va fi reanalizată și va fi luată o decizie cu privire la componența listei și a indicilor.

În prezent, în structura indicelui se regăsesc, în diverse procentaje, următoarele companii: Banca Transilvania (TLV), Fondul Proprietatea (FP), OMV Petrom (SNP), BRD Groupe Societe Generale (BRD), Romgaz Mediaș (SNG), Electrica (EL), Transgaz (TGN), Transelectrica (TEL), Nuclearelectrica (SNN) și Bursa de Valori București (BVB).

Profitul net al Conpet s-a majorat cu 5,6% în primul semestru din acest an, la 37,045 milioane lei, susținut de majorarea importurilor de țiței, în condițiile în care cifra de afaceri și veniturile din exploatare s-au diminuat fiecare cu 0,5%, la 187,481, respectiv 202,255 milioane lei, ca urmare a reducerii încasărilor din transportul petrolului de producție internă, extras de OMV Petrom, în pofida majorării de către ANRM a tarifului reglementat de transport pe acest segment.

- Advertisement -

Potrivit datelor INS, în primul semestru din 2016, importurile de țiței ale României au avansat cu 15,8% față de S1 2015, la 3,73 milioane tone echivalent petrol.

Operatorul de piață Bursa de Valori București a modificat structura indicilor BET și BET-TR. Dacă actuala componență este fixă, de 10 companii, în viitor aceasta va fi variabilă, între minimum 10 titluri și maximum 15 simboluri.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x