Monday, May 23, 2022

Criza din Portugalia: actiunile Bancii Comerciale Portugheze, proprietara Millennium, scad cu 70%

Must Read

Sistemul bancar portughez se confruntă cu o criză acută, cauzată în special de nivelul foarte ridicat al creditelor neperformante din portofoliul băncilor lusitane.

De altfel, doar în 2014 şi 2015 guvernul de la Lisabona a salvat două bănci. În acest context, valoarea de piaţă a Banco Comercial Portuges a scăzut cu aproape 70% în ultimul an, în condiţiile în care indicele PSI 20, referinţa bursei de la Lisabona, afişează o depreciere de 12% în aceeaşi perioadă.

Banca are active de 75 miliarde euro, cu 20% mai puţin faţă de nivelul din 2011, şi o capitalizare bursieră de 1 miliard de euro comparativ cu o valoare de piaţă de peste 10 miliarde euro în 2011.

Carlos Costa, guvernatorul băncii centrale portugheze, a avertizat că băncile lusitane trebuie să îşi regândească modelul de business şi să se adapteze la contextul actual marcat de dobânzi la minime istorice.

- Advertisement -

În acelaşi timp, premierul portughez Antonio Costa a declarat că pregăteşte o măsură prin care să atenueze şi să ţină sub control efectul toxic al creditelor neperformante care se poate propaga până la o eventuală retrogradare a ratingului de ţară al Portugaliei.​

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Modelele de iPhone pe care WhatsApp nu va mai funcționa. Ce trebuie să știe cei afectați de noile reguli

WhatsApp anunţă, printr-un articol postat pe site-ul de suport, că va renunţa peste câteva luni la suportul pentru două dintre...
- Advertisement -

More Articles Like This