Criza din Portugalia: actiunile Bancii Comerciale Portugheze, proprietara Millennium, scad cu 70%

Vezi cele mai mari reduceri ale magazinelor online:
eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays

Sistemul bancar portughez se confruntă cu o criză acută, cauzată în special de nivelul foarte ridicat al creditelor neperformante din portofoliul băncilor lusitane.

De altfel, doar în 2014 şi 2015 guvernul de la Lisabona a salvat două bănci. În acest context, valoarea de piaţă a Banco Comercial Portuges a scăzut cu aproape 70% în ultimul an, în condiţiile în care indicele PSI 20, referinţa bursei de la Lisabona, afişează o depreciere de 12% în aceeaşi perioadă.

Banca are active de 75 miliarde euro, cu 20% mai puţin faţă de nivelul din 2011, şi o capitalizare bursieră de 1 miliard de euro comparativ cu o valoare de piaţă de peste 10 miliarde euro în 2011.

Carlos Costa, guvernatorul băncii centrale portugheze, a avertizat că băncile lusitane trebuie să îşi regândească modelul de business şi să se adapteze la contextul actual marcat de dobânzi la minime istorice.

În acelaşi timp, premierul portughez Antonio Costa a declarat că pregăteşte o măsură prin care să atenueze şi să ţină sub control efectul toxic al creditelor neperformante care se poate propaga până la o eventuală retrogradare a ratingului de ţară al Portugaliei.​Deschide un cont tranzacționare la bursă:

80.6% din conturile CFD de retail pierd bani

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro altex Aoro Carturesti logo QuickMobile

Articole asemănătoare recomandate pentru tine:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.