Intercapital estimeaza profit minim de 708 mil. lei pentru Petrom si dividende cu 2-3% randament

Vezi cele mai mari reduceri ale magazinelor online:
eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays

Petrom spunea în septembrie că va aloca minimum 30% din profitul pe anul 2016 pentru dividende. Compania a avut în S1 profit net de 400 mil. lei.

OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie locală listată la BVB, ar putea plăti dividende cu randamente de 2-3%, se arată într-un raport al Intercapital. Compania de brokeraj se aşteaptă la un profit de minimum 708 mil. lei pentru anul 2016, iar în condiţiile unei rate de distribuţie de 30%, ar însemna un randament de 1,5%. Dacă rata de dis­tribuţie depăşeşte acest nivel, şi ran­damentul dividendelor ar putea creşte.

„Media profitului net atribuibil acţionarilor Petrom este de 1.130 mi­lioane lei pe anul 2016 şi de 1.443,3 mi­lioane lei pe anul 2017, conform si­tuaţiei Bloomberg. Pentru anul curent, pare mai greu de atins cifra res­pectivă, după ce Petrom a obţinut un profit net de 404,9 milioane lei în S1, însă pentru anul viitor profitul este unul rezonabil în contextul menţinerii preţurilor actuale la petrol“, scrie Daniela Ropota, res­ponsabil departa­mentul analiză al Intercapital.Deschide un cont tranzacționare la bursă:

80.6% din conturile CFD de retail pierd bani

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro altex Aoro Carturesti logo QuickMobile

Articole asemănătoare recomandate pentru tine:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.