Monday, May 23, 2022

Intercapital estimeaza profit minim de 708 mil. lei pentru Petrom si dividende cu 2-3% randament

Must Read

Petrom spunea în septembrie că va aloca minimum 30% din profitul pe anul 2016 pentru dividende. Compania a avut în S1 profit net de 400 mil. lei.

OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie locală listată la BVB, ar putea plăti dividende cu randamente de 2-3%, se arată într-un raport al Intercapital. Compania de brokeraj se aşteaptă la un profit de minimum 708 mil. lei pentru anul 2016, iar în condiţiile unei rate de distribuţie de 30%, ar însemna un randament de 1,5%. Dacă rata de dis­tribuţie depăşeşte acest nivel, şi ran­damentul dividendelor ar putea creşte.

„Media profitului net atribuibil acţionarilor Petrom este de 1.130 mi­lioane lei pe anul 2016 şi de 1.443,3 mi­lioane lei pe anul 2017, conform si­tuaţiei Bloomberg. Pentru anul curent, pare mai greu de atins cifra res­pectivă, după ce Petrom a obţinut un profit net de 404,9 milioane lei în S1, însă pentru anul viitor profitul este unul rezonabil în contextul menţinerii preţurilor actuale la petrol“, scrie Daniela Ropota, res­ponsabil departa­mentul analiză al Intercapital.

- Advertisement -

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Modelele de iPhone pe care WhatsApp nu va mai funcționa. Ce trebuie să știe cei afectați de noile reguli

WhatsApp anunţă, printr-un articol postat pe site-ul de suport, că va renunţa peste câteva luni la suportul pentru două dintre...
- Advertisement -

More Articles Like This