Paritatea dintre lira sterlina si dolar devine o posibilitate pentru traderi

Vezi cele mai mari reduceri ale magazinelor online:
eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays

Paritatea dintre lira sterlină și dolar, considerată de neconceput înainte de votul pro-Brexit al britanicilor din luna iunie și un nivel nemaiîntâlnit în istoria monedei britanice, a devenit o posibilitate pentru unii traderi, relatează Bloomberg.

În ultimele zile, un număr de pariuri au fost plasate pentru un curs de schimb de unu la unu, potrivit datelor Depository Trust & Clearing, arată news.ro.

Lira, care a avut probleme pe parcursul săptămânii din cauza așteptărilor tot mai mari pentru un Brexit dur, s-a depreciat vineri, pentru scurt timp, cu 10%, la un minim al ultimilor 31 de ani de 1,1491 dolari pe unitate, pe piața asiatică.

Deprecierea face mult mai reală posibilitatea ca lira sterlină să atingă un minim istoric de 1 dolar pe unitate.

”Desigur, există câteva opinii pentru paritate, există câțiva traderi care s-au poziționat în acest sens, este ținta și obiectivul lor, sau s-au poziționat așa de teamă că ar putea merge în direcția respectivă. Nu aș spune că este curentul principal, dar tendința de declin structural este încă intactă”, a spus Neil Jones, director de vânzări la Mizuho Bank în Londra.

Lira este în declin cu 2%, la 1,2368 dolari pe unitate și se îndreaptă spre o pierdere săptămânal de 4,7%, similară cu cea înregistrată în săptămâna de după referendumul pentru Brexit din 23 iunie.

Moneda britanică este în scădere cu 1,9% față de euro, la 90,01 pence pentru un euro, după ce a atins 94,15 pence, cel mai redus nivel atins după martie 2009. Cel mai scăzut nivel atins de lira sterlină față de dolar din ultimele patru decenii, de circa 1,05 dolari pe unitate, a fost atins în februarie 1985.

Datele Băncii Angliei arată că lira sterlină nu a coborât la paritate cu dolarul în ultima sută de ani.Deschide un cont tranzacționare la bursă:

80.6% din conturile CFD de retail pierd bani

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro altex Aoro Carturesti logo QuickMobile

Articole asemănătoare recomandate pentru tine:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.