Thursday, March 28, 2024

TAXA AUTO a fost eliminata. Decizia de eliminare a taxei de inmatriculare auto a fost luata astazi de Parlament!

Must Read

Parlamentul României a adoptat, astăzi, legea eliminării a 102 taxe, printre care și taxa de înmatriculare auto.

Proiectul de lege a fost aprobat la inițiativa Președintelui PSD, care a promis reprezentanților din industria auto măsuri fiscale care să compenseze pierderile. Documentul, prin care sunt eliminate 102 de taxe nefiscale, a fost aprobat acum o săptămână de Senat.

Eliminarea timbrului de mediu va genera efecte negative și imediate în piața auto, va conduce la creșterea numărului de autovehicule vechi, poluante, a nivelului de poluare atmosferică, iar pe de altă parte încasările la bugetul de stat se vor diminua considerabil, a atras atenția Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA), într-un comunicat de presă.

APIA mai susține că eliminare a timbrului de mediu va duce și la diminuarea încasărilor la bugetul de stat (TVA, impozit profit, impozite angajați), ca urmare a scăderii vânzărilor de autovehicule noi (estimată la circa 30%).

- Advertisement -

Legea adoptată în unanimitate de Parlament urmează să fie promulgată de președintele Klaus Iohannis pentru a intra în vigoare. După această etapă, mașinile vor putea fi înmatriculate fără nicio suprataxă.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x