Friday, March 29, 2024

Actiunile DryShips, suspendate de la tranzactionare dupa o crestere uriasa de 1.500% postalegeri

Must Read

Acţiunile companiilor americane au înregistrat evoluţii surprinzătoare ale preţurilor în urma anunţării rezultatului alegerilor prezidenţiale, însă niciuna nu se poate compara cu creşterea de 1.500% consemnată de acţiunile DryShips Inc, un proprietar grec de nave de transport de mărfuri uscate în vrac.

Traderii spun că avansul puternic al preţului a fost rezultatul unei combinaţii de speranţă şi lăcomie. Optimismul în creştere privitor la avansul economiei mondiale generat de alegerea lui Donald Trump, dublat de o serie de factori tehnici, au dus la creşterea spectaculoasă a preţului acţiunilor DryShips, spun traderii.

Preţul acţiunilor DryShips a urcat la peste 100 de dolari pe acţiune de la 4,56 de dolari în doar o săptămână, închizând şedinţa de tranzacţionare de marţi la 73 de dolari. Creşterea a determinat operatorul Nasdaq să suspende tranzacţiile cu acţiunile companiei.

Până săptămâna trecută, 2016 a fost un an slab pentru transportatorii de mărfuri în vrac, care transportă materii prime ca minereul de fier. Cererea slabă de materii prime din partea Chinei a creat probleme industriei mondiale a transportului naval.

- Advertisement -

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.11.2016

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x