Wednesday, December 8, 2021

Bancile din Marea Britanie s-ar putea transfera in alte tari cu un an si jumatate inainte de un Brexit dur

Must Read

Băncile din Marea Britanie ar putea începe să își transfere activitățile în alte țări cu un an și jumătate înainte de ieșirea țării din Uniunea Europeană, în cazul în care va deveni probabil un Brexit dur, a declarat marți guvernatorul Băncii Angliei, Mark Carney, relatează Reuters.

Dacă guvernul va începe procesul oficial de ieșire din UE în luna martie, așa cum a promis premierul Theresa May, băncile ar putea începe să se mute la sfârșitul lui 2017, scrie News.ro.

Carney a spus parlamentarilor britanici că băncile și companiile de asigurări fac planuri de rezervă pentru cazul în care Marea Britanie ar pierde o mare parte din accesul la piața unică europeană, dar că acestea s-ar pripi dacă ar lua decizii finale acum.

Șefa supravegherii bancare din cadrul Băncii Centrale Europene (BCE), Sabine Lautenschlaeger, a spus anterior că întrebările venite din partea băncilor care analizează transferarea anumitor operațiuni din Marea Britanie în zona euro sunt în creștere.

- Advertisement -

Ministrul german de Finanțe a declarat luni că primește un număr tot mai mare de solicitări de informații din partea instituțiilor financiare din Mare Britanie care analizează transferarea în Germania, în urma deciziei acestei țări de ieșire din UE.

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Elon Musk vrea să implanteze cipuri în creiere umane încă din anul 2022. Cum ar putea ajuta inteligența artificială intelectul uman

Excentricul Elon Musk are un portofoliu divers de companii, printre care Tesla, SpaceX sau Boring Company. Însă una despre care oamenii cunosc...
- Advertisement -

More Articles Like This