Friday, March 29, 2024

Care este cel mai bun credit la momentul actual?

Must Read

Este cunoscut faptul că în ultimii ani creditele s-au ieftinit mult şi dobânzile au scăzut, deci, cel puţin teoretic, a face acum un credit este mai avantajos ca oricând.

Însă există mai multe tipuri de credit, începând cu programul „Prima casă”, pentru achiziţia unei locuinţe, de nevoi personale cu garanţie ipotecară şi ajungând la creditele de consum.

Astfel încât atunci când doreşti să faci un credit, trebuie să te gândeşti bine care dintre ele se potriveşte cel mai bine nevoilor tale particulare. Iar apoi trebuie să compari diferitele oferte existente pe piaţă, pentru a găsi care este pentru tine cel mai avantajos credit.

În acest scop sunt foarte utile informaţiile prezentate de site-urile de specialitate finzoom.ro, conso.ro şi efin.ro, pe care le-am folosit pentru a identifica cele mai interesante oferte de credit la momentul actual (cu observaţia că dinamica ofertelor pe aceste site-uri este destul de mare, deci pot oricând apărea unele mai avantajoase sau se pot modifica cele existente).

Alege creditul care ti se potriveste!

logo_telecredit.ro_14534749494

- Advertisement -

100 –> 500 lei

logo_provident_1439817246

500 –> 10.000 lei

logo_banca_transilvania_1403793448

5.000 –> 89.000 lei

Iată cele mai bune oferte de credit la momentul actual:

1. Programul „Prima Casă”.

Programul „Prima Casă” are în mod clar cea mai scăzută dobândă anuală efectivă (DAE), ce poate să ajungă la puţin peste 3%, în cazul unei proprietăţi de 265.000 de lei (echivalentul a 60.000 de euro) pentru o perioadă de 30 ani şi o rată lunară de cca. 1100 lei, avansul necesar fiind de doar 5%.

Acest program vine însă şi cu anumite limitări, pe care trebuie să le cunoşti înainte de a opta pentru această variantă de credit.

2. Credit pentru achiziţia unei locuinţe.

Chiar şi în afara programului „Prima Casă”, creditele pentru achiziţia unei locuinţe, exprimate în lei, sunt aproape la fel de avantajoase, având DAE puţin sub 4%, în condiţii asemănătoare cu cele de mai sus (avansul fiind însă de 15%).

În mod surprinzător, un credit în euro pentru acelaşi tip de imobil de 60.000 de euro are o DAE puţin mai mare, de cca. 4,4%, în aceleaşi condiţii ca mai sus, avansul necesar fiind în acest caz de 25%.

3. Credit de nevoi personale cu garanţie ipotecară.

Refinanţarea creditelor de nevoi personale cu garanţie ipotecară este mai scumpă, cu DAE de cca. 5,7%, corespunzător unei sume de 265.000 de lei pentru o perioadă de 30 de ani şi o rată lunară de 1500 lei.

4. Credit de consum.

Creditele de nevoi personale fără garanţie – cunoscute şi sub numele de credite de consum – sunt cele mai scumpe, cu DAE de cca. 8%, corespunzător unei sume acordate de 100.000 de lei pentru o perioadă de 5 ani şi o rată lunară de 2000 lei.

În concluzie, este clar că dobânzile creditelor au scăzut foarte mult, atingând un nivel de neimaginat acum câţiva ani. Interesant este şi faptul că creditele în lei au devenit mai avantajoase decât cele în euro.

Cu toate acestea, soluţia contractării unui credit trebuie luată în consideraţie cu maximă responsabilitate, căci pe termen lung costurile ajung să fie mari şi pot să reprezinte riscuri semnificative la care se expune beneficiarul.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x