În timp ce Donald Trump sărbătorea victoria surprinzătoare în fața lui Hillary Clinton și acțiunile erau în scădere puternică, investitorul miliardar Carl Icahn, susținător al acestuia, s-a adus acasă să tranzacționeze, relatează Bloomberg. Icahn, în vârstă de 80 de ani, a plecat de la petrecerea președintelui ales Trump în primele ore ale dimineții de miercuri, pentru a investi în acțiuni circa 1 miliard de dolari.
”Aș fi vrut să pun la lucru mai mulți bani, dar n-am putut să folosesc mai mult de 1 miliard de dolari. Dar sunt mulțumit”, a spus Icahn.
El a arătat că indicele S&P 500 a fost lichid, incredibil de lichid și că lumea a înebunit.
”Noaptea trecută a fost incredibilă, lumea a intrat în panică fără motiv”, a adăugat el.
Contractele futures S&P 500 au scăzut cu până la 5% în timpul nopții de marți spre miercuri. Pierderile au fost apoi inversate până când bursa de pe Wall Street s-a deschis miercuri, la ora 9:30, iar indicele a avansat cu până la 1,4%. Icahn, care a sprijinit candidatura lui Trump în septembrie 2015 și a fost menționat ca posibil secretar al Trezoreriei, a spus că economia americană nu a scăpat încă de probleme.
Totuși, alegerea lui Trump ”este pozitivă pentru economie, nu negativă”, crede investitorul. Miliardarul a declarat într-un interviu la CNBC că nu este interesat să devină secretarul Trezoreriei SUA în administrația Trump.
”Nu cred că aș fi persoana potrivită la Washington, nu sunt un om al sistemului. Nu am lucrat în viața mea pentru cineva”, a explicat el.
Icahn l-a descris anul trecut pe Trump drept singurul candidat care vorbește despre probleme de afaceri și economice majore și a continuat ulterior să îl sprijine. După alegeri, Icahn și-a reiterat apelurile pentru reducerea reglementărilor care au luat-o razna.
Oamenii de afaceri trebuie să simtă că guvernul este de partea lor, pentru a crește cheltuielile și productivitatea, a spus investitorul. El a cerut din nou guvernului să ia măsuri de stimulare fiscală, concentrate în special pe cheltuielile în infrastructură, și reducerea fiscalității, care să încurajeze companiile să repatrieze din profituri.