Saturday, April 13, 2024

Centrul de dezvoltare software al grupul german Stratec are propria cladire de birouri de 3 milioane euro in Cluj Napoca

Must Read

Grupul german Stratec, dezvoltator de echipamente și soluții software pentru diagnosticare destinate laboratoarelor de analize medicale, a investit 3 milioane de euro într-o clădire de birouri la Cluj Napoca, în care își va desfășura activitatea centrul de dezvoltare software pe care îl deține în România de opt ani.

Clădirea este formată din subsol, parter și șase etaje și a fost construită în doua 9 luni.

“Clujul este un centru universitar puternic dezvoltat și are specialiști în inginerie foarte bine pregătiți. Din 2008 până în prezent subsidiara din România a companiei Stratec a avut cea mai rapidă creștere din cadrul grupului, iar competența, munca și rezultatele excelente obținute de colegii noștri au determinat dezvoltarea unei strategii ambițioase de creștere și consolidare a poziției noastre pe plan local”, a declarat Cosmin Călian, general manager al Stratec Biomedical Romania.

Investiția va contribui la dezvoltarea filialei, planurile Stratec fiind ca sucursala de la Cluj să devină un centru puternic de cercetare și dezvoltare, care să coopteze specialiști de top în domeniile tehnice și de inginerie. De altfel, compania a început dezvoltarea unor parteneriate cu Universitatea Tehnică și cu Universitatea Babeș-Bolyai, pentru a organiza programe de internship și pentru a crește talentele locale.

- Advertisement -

Stratec Biomedical România are 49 de angajați, iar în 2015 a avut o cifră de afaceri de 9 milioane lei (2 milioane euro), în creștere cu aproape 26% față de 2014, și un profit net de 1,5 milioane lei (337.000 euro), cu 56% mai mare.

La nivel global, Stratec are afaceri de 146,8 milioane euro.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

OMNI Network (OMNI) se listează pe Binance Launchpool. V-ati pus BNB-ul la treaba?

Binance anunță cel de-al 52-lea proiect pe Launchpool – $OMNI, un proiect Layer 1 creat pentru a integra...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x