Electromagnetica isi reduce afacerile la 9 luni cu 42%, dar trece pe profit cu 5,49 milioane lei

Vezi cele mai mari reduceri ale magazinelor online:
eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays

Compania Electromagnetica își menține dinamica de la primul semestru, înjumătățirea de atunci a afacerilor consolidând un profit net în jurul a 5 milioane de lei.

Electromagnetica București (ELMA) își ameliorează profitabilitatea după renunțarea la balastul microhidrocentralelor. Deși raportează afaceri în scădere drastică, societatea reintră pe câștig după pierderile raportate acum un an. Veniturile la 9 luni ale companiei s-au prăbușit cu 42,46%, la 172,14 milioane lei, față de cele de 299,18 milioane lei din perioada similară a anului precedent.

Dinamica amputărilor costurilor a fost încă și mai ridicată. Cheltuielile cu materia primă utilizată, spre exemplu, s-au înjumătățit la 124,22 milioane lei, comparativ cu 245,61 milioane lei, cu un an în urmă. În acest context, compania a trecut pe profit, cu un rezultat net al exercițiului de 5,49 milioane lei, față de pierderea de 3,58 milioane lei din primele 3 trimestre ale anului trecut. La primul semestru deja compania afișase un câștig net de 4,90 milioane lei, consolidat în trimestrul 3.

Activele totale ale Electromagnetica sunt de 315,24 milioane lei, cu 0,51% mai mici decât cele prinse în contabilitate la 31 decembrie 2015, în timp ce la aceeași bază de raportare, datoriile au fost reduse cu 12,57%, la 49,50 milioane lei, de la 56,62 milioane lei.

„Numerarul și echivalente de numerar a crescut cu 32,4% față de 31 decembrie 2015 datorită bunei gestionări a raportului dintre încasări și plăți precum și datorită profitului obținut în perioada ianuarie-septembrie 2016”, spune comunicarea de azi a companiei către investitori publicată pe portalul Bursei de Valori București. Documentul mai precizează că a redus investițiile „având în vedere că societatea are înregistrată o amendă către Consiliul Concurenței neachitată până la soluționarea de către instanțele judecătorești a litigiului”.

Electromagnetica este listată la cota Bursei de Valori București, iar la prețul de închidere de ieri al titlurilor sale de 0,1720 lei/acțiune, capitalizarea de piață a Electromagnetica este de 116,28 milioane lei (25,78 milioane euro).Deschide un cont tranzacționare la bursă:

80.6% din conturile CFD de retail pierd bani

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro altex Aoro Carturesti logo QuickMobile

Articole asemănătoare recomandate pentru tine:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.