Thursday, March 28, 2024

Jaguar a prezentat primul sau vehicul integral electric, SUV-ul concept I-Pace (VIDEO)

Must Read

Jaguar a prezentat luni, la un eveniment privat din Los Angeles, primul său vehicul integral electric, SUV-ul concept I-Pace, care va intra în vânzare în 2018, relatează Bloomberg. SUV-ul cu patru uși și cinci locuri este alimentat de o baterie cu litiu de 90 de kWh și are o autonomie de 220 de mile (352 kilometri), scrie News.ro.

SUV-ul cu un motor de 400 de cai putere este primul vehicule integral electric al Jaguar, dar nu și prima incursiune a producătorului de automobile sport pe acest segment.

În 2010, Jaguar a prezentat la salonul auto de la Paris conceptul de vehicul hibrid Project C-X75, care poate atinge o viteză de 60 de mile/h (96 km/h) în 3 secunde și 100 de mile/h (160 km/h) în mai puțin de 6 secunde. Viteza maxinm depășește 200 de mile/h (320 km/h).

Project C-X75 nu a fost proiectat să intre în producție, dar I-Pace va ajunge pe piață aproape în aceeași formă cu cea prezentată luni presei. Compania speră să intre în acest fel pe segmentul vehiculelor electrice, care anul trecut a atins o jumătate de milion de vehicule la nivel mondial.

- Advertisement -

Detaliile tehnice oferite au fost puține, dar interiorul include scaune slim ușoare și o poziție sportivă pentru șoferi. Bordul are ecrane tactile și o estetică relativ minimalistă, iar vizibilitatea laterală și superioară este largă.

Datorită absenței unui motor cu combustie și a tunelului pentru transmisie care să traverseze central vehiculul, silueta mașinii este mai subțire și mai joasă față de SUV-urile convenționale. Spațiul interior este mai larg, iar vizibilitatea șoferului în spatele volanului este îmbunătățită.

I-Pace va putea fi încărcat în proporție de 80% în 90 de minute, la un încărcător de locuință.

Jaguar nu a dezvăluit care va fi prețul noului SUV, dar cumpărătorii se pot aștepta la un preț comparabil cu cel de 88.800 dolari al Tesla Model X, 78.700 al Porsche Cayenne Hybrid și 62.100 al BMW X5 xDrive40e.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x