Thursday, March 28, 2024

Profit in crestere cu 36% pentru fabrica de medicamente Zentiva in primele 9 luni

Must Read

Cifra de afaceri a producătorului de medicamente Zentiva București (SCD) a crescut, în perioada ianuarie-septembrie, cu 4,8%, la 296,44 milioane lei (66 milioane euro), iar profitul net a urcat cu 36%, la 52,5 milioane lei (11,7 milioane euro), comparativ cu perioada similară din 2015, se arată în raportul financiar al companiei.

În primele nouă luni ale anului trecut, compania a obținut o cifră de afaceri de 283,3 milioane lei și un profit net de 48,8 milioane lei.

Zentiva și-a bugetat pentru acest an investiții de 2,3 milioane de euro în modernizarea echipamentelor de producție, vânzări cu 19% mai mari, de 427 milioane de lei, și un profit net în creștere cu 16%, la 54,2 milioane de lei, potrivit bugetului companiei.

Recent, acționarul majoritar al companiei, grupul francez Sanofi a anunțat că scoate la vânzare divizia de medicamente generice Zentiva, din care face parte și fabrica din România. Potrivit celor mai recente raportări, grupul farmaceutic francez Sanofi-Aventis deține direct și indirect 81,6% din acțiunile Zentiva.

- Advertisement -

În România, grupul francez Sanofi este prezent cu două entități juridice distincte – Sanofi-Aventis România și Zentiva.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x