Monday, November 29, 2021

Profitul net anual al EasyJet a scazut cu 22%, la 427 milioane lire sterline

Must Read

Profitul net al operatorului aerian low-cost EasyJet a scăzut cu 22% în anul fiscal încheiat în septembrie, la 427 milioane de lire sterline, iar compania britanică a avertizat că presiunile asupra profitabilității vor continua din cauza deciziei Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană, transmite MarketWatch.

Veniturile s-au redus cu 0,4%, la 4,7 miliarde de lire sterline, scrie News.ro. Compania a transportat în perioada analizată 73 de milioane de pasageri. Profitul înainte de taxe, indicatorul cel mai urmărit de către investitori și analiști, a scăzut cu 28%, la 495 milioane de lire sterline, de la 686 milioane de lire în anul fiscal precedent.

Pe lângă atacurile teroriste din Belgia și Franța și urmările puciului eșuat din Turcia, au avut loc mai multe greve ale controlorilor de trafic care au dus la anularea a numeroase zboruri în Europa, cu impact asupra rezultatelor Easyjet.

Și votul britanicilor pentru ieșirea din UE și-a pus amprenta pe rezultatele Easyjet, prin subminarea încrederii investitorilor în perspectivele operatorului aerian. Prețul acțiunilor Easyjet a scăzut cu circa 40% în 2015.

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Top maşini noi care costă mai puţin decât te-ai putea aştepta. Cum arată şi de la ce preţuri pot fi comandate VIDEO

Românii au deja renumele de cumpărători extravaganți de autoturisme noi și foarte scumpe, de la Tesla, Jaguar, Ferrari sau Rolls Royce până...
- Advertisement -

More Articles Like This