Tuesday, August 9, 2022

Profitul net anual al EasyJet a scazut cu 22%, la 427 milioane lire sterline

Must Read

Profitul net al operatorului aerian low-cost EasyJet a scăzut cu 22% în anul fiscal încheiat în septembrie, la 427 milioane de lire sterline, iar compania britanică a avertizat că presiunile asupra profitabilității vor continua din cauza deciziei Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană, transmite MarketWatch.

Veniturile s-au redus cu 0,4%, la 4,7 miliarde de lire sterline, scrie News.ro. Compania a transportat în perioada analizată 73 de milioane de pasageri. Profitul înainte de taxe, indicatorul cel mai urmărit de către investitori și analiști, a scăzut cu 28%, la 495 milioane de lire sterline, de la 686 milioane de lire în anul fiscal precedent.

Pe lângă atacurile teroriste din Belgia și Franța și urmările puciului eșuat din Turcia, au avut loc mai multe greve ale controlorilor de trafic care au dus la anularea a numeroase zboruri în Europa, cu impact asupra rezultatelor Easyjet.

Și votul britanicilor pentru ieșirea din UE și-a pus amprenta pe rezultatele Easyjet, prin subminarea încrederii investitorilor în perspectivele operatorului aerian. Prețul acțiunilor Easyjet a scăzut cu circa 40% în 2015.

- Advertisement -

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Muniție românească trimisă în Ucraina. Primele imagini cu obuzele de 122 mm fabricate de Romarm în 2022 VIDEO

O înregistrare video apărută pe rețelele de socializare arată că soldații ucraineni au primit obuze fabricate în România de...
- Advertisement -

More Articles Like This