Friday, April 19, 2024

Snapchat a depus confidential actele pentru listarea la bursa

Must Read

Snap, compania mamă a Snapchat, a depus în mod confidențial actele pentru lansarea unei oferte publice inițiale, potrivit unor persoane apropiate situației, citate de Bloomberg. Snapchat a depus actele la Comisia americană pentru bursă și valori mobiliare (SEC) înainte de alegerile prezidențiale din SUA care au avut loc săptămâna trecută, a spus una dintre persoane, scrie News.ro.

Compania țintește o evaluare de 20-25 miliarde de dolari la listarea care ar putea avea loc cel mai devreme în luna martie. Mărimea sau momentul în care va avea loc listarea nu au fost încă stabilite, potrivit surselor.

Operatorul aplicației prin care utilizatorii își transferă selfie-uri și filme vrea să obțină până la 4 miliarde de dolari, la o evaluare de 25-35 miliarde de dolari, au declarat în octombrie persoane apropiate discuțiilor, iar una dintre ele a spus că evaluarea ar putea atinge 40 de miliarde de dolari.

Aceste evaluări pot varia în timpul pregătirii unei oferte publice inițiale, întrucât companiile ar putea încerca să tempereze așteptările investitorilor, în timp ce alte părți implicate în tranzacție pot fi interesate de un nivel mai ridicat. Snapchat are peste 150 de milioane de utilizatori activi pe zi și vrea să genereze în acest an venituri din publicitate de peste 350 de milioane de dolari, față de doar 59 de milioane de dolari în 2015, au afirmat persoane apropiate planurilor companiei.

- Advertisement -

Săptămâna trecută, compania a a adăugat un produs fizic la gama oferită clienților, ochelari de 130 de dolari care au încorporată o cameră video. Snapchat a avut dreptul la confidențialitatea documentelor pentru listare întrucât veniturile sale sunt de sub 1 miliard de dolari. Un reprezentant al Snapchat a refuzat să comenteze.

Snapchat a selectat ca aranjori ai listării băncile Morgan Stanley și Goldman Sachs Group.

După ultima rundă de finanțare atrasă de Snapchat de pe piața privată, evaluarea companiei a atins 18 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă că listarea sa ar fi cea mai mare efectuată de o compania de media socială după ce Twitter a vândut acțiuni în noiembrie 2013.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x