Monday, August 15, 2022

Speriati de Donald Trump, speculatorii fug de dolar

Must Read

Nesiguranţa profundă privitoare la rezultatul ale­gerilor pentru preşedintele SUA, dată de ascensiunea repu­blicanului Donald Trump în unele sondaje, şi la ce ar putea putea însemna venirea la putere a con­tro­versatului om de afaceri pentru politica economică ame­ricană, comerţul liber şi geopolitică sporeşte puternic presiunile care apasă pe dolarul american, scrie Reuters.

Investitorii au vândut masiv dolari în ultimele zile, temându-se că o posibilă victorie a lui Trump ar putea amâna o majorare a dobânzilor în SUA, ceea ce ar slăbi mo­neda americană. Aceştia au fost puşi pe jar de unele ra­poarte potrivit cărora unii agenţi de la FBI au dorit să acce­lereze o anchetă privitoare la Fundaţia Clinton, ul­ti­ma evoluţie în cadrul unei anchete îndelungate legată de utilizarea de către Hillary Clinton a unui server privat de email în timpul mandatului de secretar de stat al acesteia.

Aceasta a umbrit orice impact al reuniunii din noiembrie a băncii centrale americane şi a împins dolarul la un minim pe o lună în raport cu yenul şi la peste 1,11 în raport cu moneda unică europeană pentru prima dată din 10 octombrie. O medie a sondajelor realizate de website-ul RealClearPolitics indică faptul că Hillary Clinton se află cu numai 1,7% înaintea lui Trump la nivel naţional. Pe de altă parte, un sondaj realizat de Reuters/Ipsos indica un avans de 6% pentru Clinton. Traderii văd o probabilitate de 78% ca banca centrală americană să majoreze dobânzile în decembrie, potrivit FedWatch Tool al CME Group.

- Advertisement -

Credinţa generală este însă că o victorie a lui Trump are potenţialul de a amâna o astfel de decizie. „Deşi o majorare de rate în decembrie pare în continuare cel mai probabil scenariu, nu putem exclude posibilitatea unei amânări în cazul în care economia americană va suferi o Trumpectomie“, arată Michael Hewson, strateg al CMC Markets.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.11.2016

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Dormi cu sosete in picioare? Incepe chiar din această seară

Daca nu dormi cu sosete in picioare, ceea ce vei citi mai jos te va face sa-ti schimbi parerea....
- Advertisement -

More Articles Like This