Thursday, April 18, 2024

Speriati de Donald Trump, speculatorii fug de dolar

Must Read

Nesiguranţa profundă privitoare la rezultatul ale­gerilor pentru preşedintele SUA, dată de ascensiunea repu­blicanului Donald Trump în unele sondaje, şi la ce ar putea putea însemna venirea la putere a con­tro­versatului om de afaceri pentru politica economică ame­ricană, comerţul liber şi geopolitică sporeşte puternic presiunile care apasă pe dolarul american, scrie Reuters.

Investitorii au vândut masiv dolari în ultimele zile, temându-se că o posibilă victorie a lui Trump ar putea amâna o majorare a dobânzilor în SUA, ceea ce ar slăbi mo­neda americană. Aceştia au fost puşi pe jar de unele ra­poarte potrivit cărora unii agenţi de la FBI au dorit să acce­lereze o anchetă privitoare la Fundaţia Clinton, ul­ti­ma evoluţie în cadrul unei anchete îndelungate legată de utilizarea de către Hillary Clinton a unui server privat de email în timpul mandatului de secretar de stat al acesteia.

Aceasta a umbrit orice impact al reuniunii din noiembrie a băncii centrale americane şi a împins dolarul la un minim pe o lună în raport cu yenul şi la peste 1,11 în raport cu moneda unică europeană pentru prima dată din 10 octombrie. O medie a sondajelor realizate de website-ul RealClearPolitics indică faptul că Hillary Clinton se află cu numai 1,7% înaintea lui Trump la nivel naţional. Pe de altă parte, un sondaj realizat de Reuters/Ipsos indica un avans de 6% pentru Clinton. Traderii văd o probabilitate de 78% ca banca centrală americană să majoreze dobânzile în decembrie, potrivit FedWatch Tool al CME Group.

Credinţa generală este însă că o victorie a lui Trump are potenţialul de a amâna o astfel de decizie. „Deşi o majorare de rate în decembrie pare în continuare cel mai probabil scenariu, nu putem exclude posibilitatea unei amânări în cazul în care economia americană va suferi o Trumpectomie“, arată Michael Hewson, strateg al CMC Markets.

- Advertisement -

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.11.2016

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x