Sunday, July 14, 2024

Uncia de aur a depasit 1.300 de dolari inaintea alegerilor prezidentiale din SUA

Must Read

Uncia de aur a atins miercuri cea mai ridicată valoare din ultima lună, după ce incertitudinea cu privire la rezultatul alegerilor prezidenţiale din SUA i-a determinat pe investitori să se îndrepte spre activele sigure cum este aurul, transmite Reuters.

Uncia de aur a atins, pe piaţa spot, un maxim de 1.304,72 dolari, cel mai ridicat nivel înregistrat după data de 4 octombrie. Pe piaţa din SUA, cotaţiile futures la aur cu livrare în luna decembrie au urcat până la 1.306,10 dolari.

Îmbunătăţirea şanselor republicanului Donald Trump în cursa pentru Casa Albă i-a făcut pe traderi să revină asupra pariurilor referitoare la o victorie sigură a candidatului democrat Hillary Clinton. În eventualitatea unei victorii a lui Donald Trump, Davis Hall de la Indosuez Wealth Management susţine că “va exista incertitudine la nivelul Rezervei Federale, este posibil să nu fie majorate dobânzile, să vedem o creştere economică mai mică şi o deflaţie mai mare. Este ca şi cum ai bifa nouă din zece motive care duc la creşterea preţului aurului”.

Un sondaj realizat de ABC News/Washington Post susţine că Donald Trump are un avans de un punct faţă de Hillary Clinton în timp ce un sondaj derulat de Bloomberg arată un uşor avans pentru Hillary Clinton.

- Advertisement -

În plus, pieţele aşteaptă publicarea comunicatului de la finalul şedinţei de politică monetară de la Rezerva Federală, pentru semnale cu privire la momentul următoarei majorări a costului creditului. “Şansele ca dobânzile să fie majorate astăzi sunt foarte mici. Ceea ce va fi urmărit cu atenţie este comunicatul de presă pentru indicii cu privire la şansele unei majorări la reuniunea din decembrie”, susţin analiştii de la firma de brokeraj Marex Spectron.

Aurul este sensibil la majorarea dobânzilor, care creşte costurile pentru activele care nu oferă randamente cum este metalul galben şi de asemenea dă un impuls dolarului american, ceea ce face aurul mai scump pentru cei care au alte monede.

Aurul ar putea valora mai mult decât preţul pe care îl decid traderii în şedinţele de tranzacţionare. Există o corelaţie între variaţiile preţului aurului şi rata la care băncile centrale au cumpărat active pentru a-şi extinde bilanţurile, potrivit Michael Hsueh şi Grant Sporre, de la Deutsche Bank, scria, la sfârşitul lui august, portalul de ştiri Business Insider.

Iar ritmul de expansiune al bilanţului – cu 300% din 2005, potrivit analiştilor – indică faptul că aurul ar putea valora mai mult.

Ei au scris într-o notă: “Să fie clar, noi nu spunem că aurul se va tranzactiona până la 1.700 de dolari/uncia pe termen scurt, dar atunci când este privit în raport cu bilanţul agregat al patru mari bănci centrale globale – Fed, BCE, Banca Japoniei şi PBOC, un argument poate fi că, dacă privim aurul ca monedă, metalul s-ar putea apropia ca valoare de 1.700 de dolari / uncia, comparativ cu preţul actual de 1.326 de dolari/uncia”.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump. Atacatorul s-a aflat pe un acoperiș, Trump a fost rănit ușor, la ureche, dar 1 persoană din...

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump. Atacatorul s-a aflat pe un acoperiș, la circa 250 de metri de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x