Tuesday, March 19, 2024

Dezvoltatorul imobiliar Impact vrea sa emita obligatiuni de 135 milioane lei

Must Read

Impact Developer & Contractor, primul dezvoltator imobiliar privat din România înființat în 1991, vrea să emită obligațiuni corporative, tranzacționabile pe piața reglementată administrată de Bursa de Valori București, cu o valoare maximă de 135 milioane lei sau echivalentul în euro. Decizia va fi luată în AGA care va avea loc la sfârșitul lunii ianuarie. Maturitatea emisiunii va fi de maximum 7 ani.

Potrivit unor date prezentate anterior, compania vrea să mai înceapă încă patru proiecte rezidențiale în următorii cinci ani și să construiască cel puțin 4.000 de apartamente în București.

Compania Impact a dezvoltat până acum 16 ansambluri rezidențiale în București și la nivel național, însumând peste 330.000 de metri pătrați construiți și 3.500 de unități livrate.

Cel mai important proiect este Greenfield din Băneasa, inițiat în 2007, unde au fost construite 1.600 de locuințe. Compania continuă investițiile în acest proiect, până în 2023 Greenfield urmând să ajungă la 6.000 de locuințe.

- Advertisement -

“Vrem să cumpărăm terenuri. Vrem să avem în desfășurare cinci proiecte în București în câțiva ani. Deocamdată avem trei terenuri și urmează să mai cumpărăm încă două”, declara directorul general Impact Developer & Contractor, Batosz Puzdrowski.

Momentan, compania are în plan dezvoltarea unui proiect rezidențial în Ghencea (pe o suprafață de 25,9 hectare) și Barbu Văcărescu (2,6 hectare), urmând ca anul viitor să fie demarat cel puțin unul dintre aceste proiecte.

Potrivit cifrelor prezentate, în Barbu Văcărescu se estimează a fi contruite 588 de apartamente, iar în Ghencea 2.434 de locuințe. Toate aceste unități locative cumulate cu noua etapă din Greendfield, unde se vor construite 888 de apartamente, înseamnă circa 4.000 de locuințe.

Șeful Impact a precizat că terenurile pe care le caută trebuie să fie de dimensiuni mai mici pentru că vrea să fie poziționate în oraș. În ceea ce privește prețurile, acesta a spus că proprietarii cer între 300 și 1.000 de euro.

Legat de evoluția pieței imobiliare, șeful Impact a spus că se așteaptă ca prețurile să crească în următorii 5 ani, dar vrea ca afacerile Impact să crească mai mult decât piața și să ajungă la o cotă de piață de 10%, față de 5% cât are în prezent dezvoltatorul imobiliar.

Anul trecut, Impact a înregistrat o cifră de afaceri de 13,8 milioane de euro și un profit operațional de 3,1 milioane de euro, în creștere față de 2014, când compania avea un rulaj de 26,4 milioane de euro.

Impact, companie controlată de omul de afaceri Gheorghe Iaciu în proporție de 49,48%, este listată la cota BVB.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x