Saturday, January 28, 2023

5 saptamani de pe bursa: tranzactii de 33 mil. lei, dar pretul unei actiuni a intrat sub cel de la listare

Must Read

Pe 21 decembrie, cu doar câteva zile înainte de Crăciun, acţiunile MedLife (M) începeau tranzacţionarea la Bucureşti la preţul de 26 de lei, oferta sa publică de listare fiind cea mai mare a unei companii private din istoria pieţei de capital româneşti. Fondul de private equity V4C şi IFC, divizia de investiţii a Băncii Mondiale, au câştigat aproximativ 230 mil. lei din oferta de listare.

În prezent, la circa cinci săptămâni de atunci, au fost realizate aproximativ 2.200 de tranzacţii în valoare de 33 mil. lei, adică cât valoarea zilnică medie a unei şedinţe la BVB. Pe 23 ianuarie, preţul unei acţiuni M a închis la 25,8 lei, în scădere cu aproape 1% faţă de cel de listare.

Pe 19 ianuarie, Raiffeisen, divizia de brokeraj a băncii austriece care a intermediat listarea, a încheiat perioada de stabilizare a preţului acţiunilor, fiind achiziţionate de la listare şi până atunci circa 46.000 de acţiuni pentru 1,2 mil. lei.

- Advertisement -

Ultima operaţiune de stabilizare a fost încheiată pe 16 ianuarie, când a fost achiziţionat un pachet de 5.000 de acţiuni cu preţuri cuprinse între 25,8 şi 25,9 lei. La cel mai recent preţ din piaţă, capitalizarea companiei este de circa 519 mil. lei.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.01.2017

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

200 Citate Motivationale Celebre – Motto-uri scurte si frumoase

Viata este plina de urcusuri si coborasuri – fericire si lupte care iti vor testa rezistenta si integritatea, te...
- Advertisement -

More Articles Like This