Friday, May 20, 2022

Bitcoin incepe anul peste pragul de 1.000 de dolari. Valoarea totala a monedelor aflate in circulatie a atins un nivel record. Vezi cum cumpari si tranzactionezi Bitcoin online!

Must Read

Moneda virtuală bitcoin a început noul an în creștere, depășind, pe 1 ianuarie, nivelul de 1.000 de dolari, pentru prima dată de la finele anului 2013. Astăzi, moneda virtuală se menține peste nivelul de 1.000 de dolari, fiind tranzacționată pentru circa 1.016 dolari.

În urma aprecierii puternice a bitcoin, valoarea totală a monedelor aflate în circulație a atins un nivel record, de peste 16 miliarde de dolari.

Cumpara BITCOIN de aici!

Conform datelor Investing.com, bitcoin a atins un maxim istoric de peste 1.200 de dolari în 2013, dar, ulterior, moneda virtuală s-a depreciat, în 2015, până la 198 de dolari. Volatilitatea ridicată a bitcoin este chiar unul dintre argumentele celor care contestă validitatea acestei monede.

La începutul acestui an, bitcoin era tranzacționată la circa 435 de dolari pe unitate, însă valoarea modei a crescut de peste două ori, în condițiile în care investitori au căutat protecție în fața deprecierii puternice a yuanului.

- Advertisement -

Majoritatea tranzacțiilor cu bitcoin sunt în China, așa că orice creștere a cererii pe piața chineză are un impact semnificativ asupra prețului. Chinezii caută să își reducă dependența de banca centrală, în condițiile în care, conform protocolului informatic pe care se bazează bitcoin, nu există un emitent unic. Moneda virtuală a urmat un trend ascendent în urma alegerilor din SUA, care au provocat un raliu pentru dolarul american și deprecierea yuanului comparativ cu acesta.

Cumpara BITCOIN de aici!

Potrivit experților contactați de CoinDesk, bitcoin va continua să crească puternic anul acesta, atingând noi maxime istorice. Unii investitori estimează că valoarea monedei virtuale se va situa, la finele anului, în intervalul 2.000-3.000 de dolari.

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

ONU: Circa 18 milioane de persoane, ameninţate de foamete în regiunea Sahel. Situaţia a atins cote alarmante

Până la 18 milioane de persoane din regiunea Sahel din Africa, afectată de o secetă severă, se vor confrunta...
- Advertisement -

More Articles Like This