In ce actiuni ar trebui sa investiti pe bursa de la Bucuresti daca ati folosi formula mentorului lui Warren Buffett

Vezi cele mai mari reduceri ale magazinelor online:
eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays

Nouă emitenţi din cei 10 ai indi­celui de referinţă BET au o va­loare a formulei lui Benjamin Graham, cunoscut şi ca mentorul de investiţii al miliardarului ame­rican Warren Buffett, mai mare decât preţul acţiunilor, BVB fiind singurul care afişează un raport supraunitar.

Graham, cunoscut şi drept părintele şcolii de investiţii în valoare, descrie o metodă în car­tea „Investitorul inteligent“ din 1949 cu aju­to­rul unei formule şi explică faptul că dacă va­loa­rea rezultată în urma acesteia este mai mare decât preţul acţiunii, se justifică cumpărarea acţiunii.

Formula este folosită ca un test general pentru a identifica acţiunile care se vând şi se cum­pără pentru un preţ bun şi nu este o reco­man­dare de investiţii. Miliardarul american Warren Buffett a afirmat de multe ori că Ben­jamin Graham a fost mentorul său, ba chiar spunea într-un interviu pentru Forbes că în stilul său de analiză în materie de alegere a inves­tiţiilor, 85% îi revin lui Benjamin Graham, iar restul lui Philip Fisher.

Dacă valoarea rezultată din formulă, cunoscută drept numărul lui Graham, este mai mică decât preţul acţiunii, iar investitorul deţine acţiuni la aceste companii, atunci este o oportunitate pentru a fi vândute. Acestea nu sunt recomandări de investiţii, ci doar un simplu calcul jurnalistic folosind numărul lui Graham şi transpus în acţiunile indicelui de referinţă BET. Trebuie precizat că numărul lui Graham este vechi, apărut când în anii 1950 nu erau industrii tinere precum IT-ul sau un număr atât de mare de produse derivate ca în prezent.Deschide un cont tranzacționare la bursă:

80.6% din conturile CFD de retail pierd bani

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro altex Aoro Carturesti logo QuickMobile

Articole asemănătoare recomandate pentru tine:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.