Monday, March 4, 2024

Romania inregistreaza cel mai mare consum de energie electrica din ultimii 10 ani. Care este explicatia

Must Read

Producţia de energie electrică a atins luni seară cel mai mare nivel din ultimii 10 ani, pe fondul creşterii consumului. O explicaţie ar fi că nu toate localităţile din ţară au fost pregătite să alimenteze populaţia cu energie termică, potrivit lui Octavian Lohan, directorul general al Transelectrica.

România a consemnat luni, în jurul ore 18:00, un vârf de producţie de energie electrică de 11.227 MW, nivel record pentru ultimii 10 ani, potrivit şefului Transelectrica. De asemenea, şi consumul s-a ridicat la un nivel record, de 9.666 MW, conform datelor Transelectrica, centralizate din 2007 încoace.

„A fost un record de cerere venitp din consum. Nu au fost toate localităţile pregătite să alimenteze cu energie termică”, a explicat Octavian Lohan.

În opinia sa, România a ajuns la un record de consum de energie electrică din cauză că în multe oraşe din ţară nu mai există termoficare centralizată. Acesta a dat ca exemplu recent cazul Turnu Severin, care nu are surse de termoficare. Ca atare, în condiţiile unor temperaturi scăzute, multe gospodării aleg să se încălzează folosind energia electrică.

- Advertisement -

Din datele Transelectrica rezultă că un aport semnificativ la producţia record de luni a avut Hidroelectrica. Producţia din centralele hidroelectrice a depăşit ieri peste 4.000 MW iar astăzi a scăzut la jumătate, după ce producţia totală a scăzut sub 11.000 MW.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Glovo lansează un parteneriat cu Edenred. Comenzile la restaurante vor putea fi plătite cu cardul de masă

Glovo lansează un parteneriat cu Edenred România. Astfel, utilizatorii Cardului de Masă pot achita comenzile din restaurante. Glovo, platforma de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x