Thursday, March 23, 2023

Romgaz beneficiaza de pe urma iernii aspre. La fel si Fondul Proprietatea, prin detinerea la Salrom

Must Read

Companiile energetice sunt beneficiare ale iernii aspre care a cuprins România, Romgaz fiind emitentul din structura indicelui de referinţă BET care se bucură cel mai mult în contextul anotimpului geros.

Totodată şi companiile care transportă gaze naturale sunt bine poziţionate deoarce creşterea cererii înseamnă creşterea nevoii de transport, consideră analiştii ches­tionaţi de ZF.

Prin deţinerile avute la companii de utilităţi şi la Hidroelectrica, pe lista de câştigători ai vremurilor rele se înscrie şi Fondul Proprietatea, care beneficiază indirect de creşterea businessurilor companiilor de profil, susţine un analist. Fondul beneficiază de această vreme şi prin deţinerea pe care o are la Salrom, de 49%, principalul producător de sare din România. Sarea este foarte căutată în perioadele de îngheţ şi ger.

Însă numai câteva zile foarte friguroase nu sunt de ajuns pentru o performanţă semnificativ îmbunătăţită şi persistentă a acţiunilor acestor companii la BVB.

- Advertisement -

„Va conta rezultatul total, în funcţie de restul lunii ianuarie şi de februarie, fiindcă dacă vom avea o vreme mai blândă decât de obicei, episodul geros va fi «amortizat», explică Claudiu Cazacu, analist-şef la XTB-România.

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

Donald Trump revine pe Facebook, după doi ani în care a fost banat: “I’M BACK!”

Donald Trump a revenit pe Facebook, după ce a fost interzis în 2021, spunându-le celor care îl urmăresc pe...
- Advertisement -

More Articles Like This