Monday, January 17, 2022

Romgaz beneficiaza de pe urma iernii aspre. La fel si Fondul Proprietatea, prin detinerea la Salrom

Must Read

Companiile energetice sunt beneficiare ale iernii aspre care a cuprins România, Romgaz fiind emitentul din structura indicelui de referinţă BET care se bucură cel mai mult în contextul anotimpului geros.

Totodată şi companiile care transportă gaze naturale sunt bine poziţionate deoarce creşterea cererii înseamnă creşterea nevoii de transport, consideră analiştii ches­tionaţi de ZF.

Prin deţinerile avute la companii de utilităţi şi la Hidroelectrica, pe lista de câştigători ai vremurilor rele se înscrie şi Fondul Proprietatea, care beneficiază indirect de creşterea businessurilor companiilor de profil, susţine un analist. Fondul beneficiază de această vreme şi prin deţinerea pe care o are la Salrom, de 49%, principalul producător de sare din România. Sarea este foarte căutată în perioadele de îngheţ şi ger.

Însă numai câteva zile foarte friguroase nu sunt de ajuns pentru o performanţă semnificativ îmbunătăţită şi persistentă a acţiunilor acestor companii la BVB.

- Advertisement -

„Va conta rezultatul total, în funcţie de restul lunii ianuarie şi de februarie, fiindcă dacă vom avea o vreme mai blândă decât de obicei, episodul geros va fi «amortizat», explică Claudiu Cazacu, analist-şef la XTB-România.

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Sorin Ovidiu Vîntu aruncă bomba: criza energetică, indusă de Guvern! Adevărul despre pandemie şi Big Pharma + cacealmaua lui Putin VIDEO

Sorin Ovidiu Vîntu a abordat, luni, trei subiecte în tradiţionalul său live pe Facebook: criza energetică, pandemia şi situaţia...
- Advertisement -

More Articles Like This