15 creditori cer insolventa Romcab Targu-Mures: de la UniCredit Leasing, Banca Transilvania, pana la Charter Trans Air Agency

Vezi cele mai mari reduceri ale magazinelor online:
eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays

Un număr de 15 creditori au cerut insolvenţa producătorului de cablaje Romcab (MCAB), potrivit siteului Tribunalului Mureş. Printre aceştia se numără UniCredit Leasing, Banca Transilvania , Primaserv, Aliat Motors sau agenţia de turism Charter Trans Air Agency.

Romcab Târgu-Mureş a anunţat că va cere iniţierea procedurilor de insolvenţa în data de 10 februarie. Cererea de insolvenţă va fi judecată luni, 20 februarie.

În ultima săptămână, valoarea de piaţă a companiei s-a depreciat în fiecare zi de tranzacţionare cu aproximativ 15%, ajungând vineri la o capitalizare bursieră de 17,6 milioane lei, în urma derulării a 523 de tranzacţii, cu o valoare totală de 0,32 milioane lei. Valoarea capitalurilor proprii a scăzut puternic, de la 164,6 milioane lei în 2015, la 12,7 milioane lei în 2016.

Conform rezultatelor preliminare aferente exerciţiului financiar 2016, datoriile se cifrează la 925,3 milioane lei în 2016, în creştere cu 21,5%. Dintre acestea, 819,9 milioane lei reprezintă datoriile pe termen scurt, în vreme ce restul de 105,4 milioane lei sunt datorii pe termen lung.

Veniturile Romcab au crescut cu 20% în 2016, până la 1,017 miliarde lei, iar cheltuielile au crescut cu 55%, până la 1,2 miliarde lei, rezultând o pierdere operaţională de 183,1 milioane lei, faţă de un profit operaţional de 71,31 milioane lei anul trecut. Cheltuielile privind materiile prime şi consumabilile au înregistrat cea mai violentă creştere, de 84%, până la 830 milioane lei, echivalentul a 70% din totalul cheltuielilor.

Romcab Târgu Mureş este controlată de omul de afaceri Zoltan Prosszer, iar până în ianuarie, preşedintele Consiliului de Administraţie a fost Sebastian Vlădescu, fostul ministru de Finanţe în guvernul Tăriceanu şi Boc.Deschide un cont tranzacționare la bursă:

80.6% din conturile CFD de retail pierd bani

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro altex Aoro Carturesti logo QuickMobile

Articole asemănătoare recomandate pentru tine:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.