Saturday, March 25, 2023

Cel mai mare fond suveran din lume a crescut anul trecut cu peste 50 de miliarde de dolari

Must Read

Fondul suveran al Norvegiei, cel mai mare fond de investiţii din lume, a câştigat 447 de miliarde de coroane (53 de miliarde de doalri) anul trecut, după ce acţiunile au crescut în urma alegerii lui Donald Trump, iar investitorii s-au avântat şi mai adânc în pieţele emergente şi de frontieră, scrie Bloomberg.

Fondul Guvernamental Global de Pensii de 900 de miliarde de dolari a avut un câştig de 6,9% în 2016, după ce a crescut cu numai 2,7% anul trecut. Acţiunile au câştigat 8,7%, bond-urile au crescut cu 4,3%, iar investiţiile din real-estate au urcat cu 0,8%.

”Fondul a avut un câştig de 6,9% după un an de evenimente politice şi incertitudine”, a spus CEO-ul Yngve Slyngstad. ”Toate clasele de active ale fondului sunt generate de câştiguri, dar rezultatele acestea sunt datorate evenimentelor din a doua jumătate a anului”, a adăugat el.

Fondul a crescut pentru al cincilea an consecutiv, după o creştere puternică a acţiunilor în T4, care a balansat o scădere a obligaţiunilor. Pieţele de capital au crescut după alegerea surpriză a lui Donald Trump ca preşedinte, şi pe fondul optimismului legat de reglementare şi reduceri de taxe pentru corporaţii.

- Advertisement -

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

500 km cu 6 kg de hidrogen: BMW scoate pe șosele mașinile cu hidrogen

BMW Group a prezentat primele automobile BMW iX5 Hydrogen, parte a unei flote-pilot care va fi utilizată la nivel...
- Advertisement -

More Articles Like This