Saturday, May 21, 2022

Cel mai mare fond suveran din lume a crescut anul trecut cu peste 50 de miliarde de dolari

Must Read

Fondul suveran al Norvegiei, cel mai mare fond de investiţii din lume, a câştigat 447 de miliarde de coroane (53 de miliarde de doalri) anul trecut, după ce acţiunile au crescut în urma alegerii lui Donald Trump, iar investitorii s-au avântat şi mai adânc în pieţele emergente şi de frontieră, scrie Bloomberg.

Fondul Guvernamental Global de Pensii de 900 de miliarde de dolari a avut un câştig de 6,9% în 2016, după ce a crescut cu numai 2,7% anul trecut. Acţiunile au câştigat 8,7%, bond-urile au crescut cu 4,3%, iar investiţiile din real-estate au urcat cu 0,8%.

”Fondul a avut un câştig de 6,9% după un an de evenimente politice şi incertitudine”, a spus CEO-ul Yngve Slyngstad. ”Toate clasele de active ale fondului sunt generate de câştiguri, dar rezultatele acestea sunt datorate evenimentelor din a doua jumătate a anului”, a adăugat el.

Fondul a crescut pentru al cincilea an consecutiv, după o creştere puternică a acţiunilor în T4, care a balansat o scădere a obligaţiunilor. Pieţele de capital au crescut după alegerea surpriză a lui Donald Trump ca preşedinte, şi pe fondul optimismului legat de reglementare şi reduceri de taxe pentru corporaţii.

- Advertisement -

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Adevăratele motive ale impozitării progresive, dezvăluite de trei experți financiari. Pe cine va afecta aplicarea măsurii

Economia României este în dificultate, iar statul încearcă tot felul de soluții pentru a aduce bani la buget. Politicienii discută...
- Advertisement -

More Articles Like This