Thursday, March 28, 2024

MedLife a avut afaceri cu 28,6% mai mari anul trecut, dar a trecut pe pierderi

Must Read

Cifra de afaceri a operatorului de servicii medicale private MedLife a crescut cu 28,6% anul trecut, la 503 milioane lei (circa 112 milioane euro), dar a trecut pe pierderi, de 1,66 milioane lei (369.000 euro), potrivit raportului financiar al companiei transmis BVB.

În 2015, MedLife a avut o cifră de afaceri de 390,9 milioane lei și un profit net de 9,9 milioane lei.

”Prezentele informații financiare consolidate neauditate pro forma ale contului de profit și pierdere consolidat sunt întemeiate pe Situațiile Financiare Preliminare Consolidate neauditate ale Grupului din perioada de 12 luni încheiată la 31 decembrie 2016, ajustate cu rezultatele financiare istorice ale societăților achiziționate de către Grup în perioada de la 1 ianuarie 2016 până la 31 decembrie 2016”, precizează MedLife în raport.

În 2016, MedLife a cumpărat 100% din acțiunile Prima Medical (martie 2016), 60% din acțiunile Stem Cells Bank (martie 2016), 100% din acțiunile Diamed Center (martie 2016), 60% din acțiunile Dent Estet (iulie 2016) și 90% din acțiunile CM Panduri (octombrie 2016).

- Advertisement -

MedLife a avut afaceri cu 28,6% mai mari anul trecut, dar a trecut pe pierderi

Compania continuă seria achizițiilor și în acest an cu preluarea, la început de an, a pachetului majoritar – 80% – la firma Almina Trading, care deține opt centre medicale sub brandul Polimed în județele Dâmbovița și Ilfov, dar și a rețelei de clinici Anima, ale cărei baze au fost puse de Ludovic Robert, unul dintre fondatorii A&D Pharma, și care cuprinde 6 policlinici și un laborator.

Până în prezent, MedLife a derulat 15 achiziții.

MedLife activează pe piața din România din 1996, fiind cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piața locală. Compania, controlată de familia Marcu (51%), acoperă toate zonele de activitate medicală: ambulatoriu, spitale, maternități, laboratoare, farmacii, toate acestea constituind Sistemul Medical MedLife.

Astfel, MedLife își desfășoară activitatea în 17 Hyperclinici din București, Timișoara, Brașov, Arad, Craiova, Galați, Iași și Cluj, 23 de laboratoare proprii de analize, 10 unități spitalicești în București, Brașov, Arad, Craiova și Iași, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie și unul de Obstetrică-Ginecologie, 3 maternități în București și în țară, 32 de centre medicale generaliste în București și în țară, 14 centre de excelență cu specializare unică, 8 farmacii proprii reunite sub rețeaua PharmaLife Med, 8 clinici stomatologice și în colaborare cu 140 de clinici medicale partenere din toată țara.

Titlurile MedLife au intrat anul trecut la tranzacționare pe piața de capital.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x