Tuesday, July 23, 2024

Paralela 45: Cifra de afaceri de 44 milioane de euro, in crestere cu 6% fata de 2015

Must Read

Turoperatorul Paralela 45 a înregistrat o cifră de afaceri de 44 de milioane de euro în 2016, în creștere cu 6% față de 2015, și estimează pentru acest an o majorare a vânzărilor cu 10-12%, prin diversificarea ofertei pentru destinații din vestul Europei, în condițiile situației din Turcia.

În 2017, compania își va extinde rețeaua proprie de agentii la Zalău, Focșani, Botoșani și Bistrița, iar la Brașov va deschide o a doua agenție. În același timp, va continua investițiile pentru vânzarea online, estimată să ajungă la un million de euro în acest an.

O creștere semnificativă a fost înregistrată anul trecut de vânzările de vacanțe pe litoralul românesc, la un nivel de 1,8 milioane de euro, datorită ofertei de 80 de hoteluri în stațiunile Mamaia, Eforie Nord, Costinești, Neptun, Olimp, Jupiter, Venus, dar și de apartamente în Neptun. Turoperatorul mizează și anul acesta pe litoral și estimează că vânzările vor ajunge la 2,5 milioane de euro, odată cu acordarea tichetelor de vacanță cu o valoare de 1.450 de lei pentru fiecare bugetar.

Vânzările realizate în perioada de Early Booking arată că românii preferă anul acesta stațiunile Mamaia, Eforie Nord, Neptun și Venus, servicii all inclusive și hoteluri de patru și trei stele, cu facilități speciale pentru copii.

- Advertisement -

În privința vacanțelor externe, Spania, Portugalia, Grecia și Bulgaria sunt destinațiile care înregistrează o creștere de peste 18%, în primele trei luni de Early Booking, comparativ cu perioada similară. Românii preferă destinațiile de tip premium și hotelurile de patru și cinci stele, cu servicii de masă complete sau all inclusive. Tariful mediu pentru o rezervare realizată în perioada de Early Booking a fost de 900 euro.

“Am introdus anul acesta destinații ca Gran Canaria, Ischia și Kos, păstrăm în ofertă Algarve, Split, Cipru de Nord, lansate anul trecut, și am programat zboruri spre Spania, Grecia, Franța, Cipru și din Timișoara, Cluj-Napoca și Iași. Pentru litoralul românesc estimăm o creștere a numărului de turiști față de 2016, datorită lărgirii plajelor, care le oferă mai multe posibilități de agrement la mare, dar și pachetelor extrem de variate pe care le punem la dispoziția lor”, declară Alin Burcea, CEO Paralela 45.

Oferta pentru sezonul estival cuprinde 47 de plecări săptămânale din București, Cluj-Napoca, Timișoara și Iași, către 28 de destinații operate pe charter și curse de linie din Grecia, Spania, Turcia, Portugalia, Croția, Italia și Cipru. Pentru turiștii pasionați de circuite, turoperatorul lansează anul acesta programe pentru Cipru și Cipru de Nord, Canada de Est și de Canada de Vest, Bintan și Singapore , Azerbaijan și Georgia, Normandia, dar și Anglia cu Țara Galilor, Irlanda și Scoția.

Agenția de turism Paralela 45 a fost înființată în aprilie 1990, fiind una dintre primele trei agenții private din România. Turoperator consacrat în vacanțe cu zboruri charter în Spania, Grecia, Turcia, Portugalia, circuite culturale și istorice în diverse destinații, programe pentru seniori, croaziere, vacanțe tailor made, precum și turism de business. Compania are în prezent 40 de agenții directe și în franciză răspândite în toată țara.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Strategii de investitii pasive – ETF BET Patria-Tradeville & ETF Energie Patria-Tradeville

Putem imparti investitiile financiare, la bursa sau in fonduri de investitii, in doua categorii din punct de vedere al...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x