Thursday, August 18, 2022

Propunerea Kraft Heinz de a fuziona cu Unilever îl face si mai bogat pe miliardarul american Warren Buffet

Must Read

Valoarea acțiunilor deținute de miliardarul Warren Buffet la grupul american Kraft Heinz, al cincilea mare jucător din industria alimentară, a urcat cu aproape 6 miliarde de dolari, în urma informațiilor privind o posibilă fuziune cu gigantul anglo-olandez Unilever, numărul doi mondial în funcție de vânzări.

Potrivit unor documente, depuse săptămâna trecută la Comisia americană pentru bursă și valori mobiliare (SEC), Buffet deține, direct sau indirect, 616,17 milioane de acțiuni Kraft, adică o participație de 50,6%.

Circa 325,4 milioane de acțiuni sunt deținute prin vehiculul său investițional Berkshire Hathaway, în timp ce Buffet deține aproape 291 milioane de acțiuni. Acțiunile Kraft Heinz, grup creat în 2015, în urma fuziunii dintre Kraft Foods Group și Heinz, s-au apreciat vineri cu 10,7% sau aproape 9,4 dolari, după ce compania a anunțat că urmărește să fuzioneze cu Unilever.

La cotația de vineri, valoarea acțiunilor deținute de Buffet la Kraft Heinz a urcat cu circa 5,8 miliarde de dolari. Avansul cotației acțiunilor grupului american a venit la o zi după ce titlurile companiei pierduseră peste 4% la bursă din cauza rezultatelor financiare dezamăgitoare.

- Advertisement -

Analiștii susțin că, în cazul în care oferta de fuziune se va materlializa, acțiunile Kraft Heinz vor crește și mai puternic, pe fondul cumulării veniturilor celor două companii. Un eventual acord între cele două grupuri ar aduce sub aceeași umbrelă mărci precum ketchup-urile Heinz, maionezele Hellmann’s și supele Knorr.

Kraft Heinz a precizat vineri că Unilever a refuzat o ofertă de fuziune care evalua compania anglo-olandeză la 115 miliarde lire sterline (143 miliarde dolari). În pofida refuzului, grupul Kraft Heinz a afirmat “este interesat să colaboreze pentru ajungerea la o înțelegere în privința termenilor unei tranzacții”.

Unilever a închis vineri în urcare cu aproape 13,4% pe bursa de la Londra, 13,2% pe bursa de la Amsterdam și 14% la New York .

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Vladimir Putin susține că SUA vor să prelungească războiul din Ucraina

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, susține că Statele Unite ale Americii urmăresc să prelungească războiul declanșat în Ucraina, împiedicând astfel...
- Advertisement -

More Articles Like This