Thursday, March 28, 2024

10 lucruri pe care le credeai adevarate. Afla care este de fapt, adavărul

Must Read

Îți amintești când erai copil cu câtă înverșunare credeai în Moș Crăciun și în Zâna Măseluță? Ai crede că odată ce ai devenit adult nu mai ești atât de ușor de influențat, nu-i așa? Îți voi menționa aici doar 10 lucruri pe care tu, și mulți alții alături de tine, le-ai luat de-a gata.

1. Taurii atacă atunci când văd roșu. Taurii nu percep culorile, așa că nu au cum să reacționeze la culoarea roșie. În coride, aceștia reacționează la mișcarea cortinei pe care toreadorul o flutură, percepând-o ca o amenințare.

2. Marele Zid Chinezesc se vede din spațiu. Marele Zid Chinezesc e una dintre cele mai mari și mai majestuoase construcții, însă nu e suficient de mare încât să se vadă din spațiu atât de bine și să se distingă ca și construcție concretă.

3. Găurile negre sunt găuri în Univers. Găurile negre nu sunt chiar găuri. Sunt obiecte cu o densitate incredibil de mare, care au o putere gravitațională foarte puternică.

- Advertisement -

4. Nu trebuie să atingi puii de pasăre. Păsările nu au un simț al mirosului suficient de dezvoltat încât să simtă „miros de om” pe pui și să îi renege. Dacă trebuie să ajuți un pui de pasăre să ajungă înapoi la cuibul său, poți face asta liniștit.

5. Limba umană are câte o zonă pentru fiecare gust. Nu există o anumită zonă a limbii pe care să percepi doar gustul sărat, dulce, amar sau acru.

6. Cafeina te deshidratează. Deși cafeina are un efect diuretic asupra organismului, de obicei aceasta este consumată sub formă de băutură, în ceai sau cafea. În acest caz, cantitatea de apă din băutură contrabalansează efectul diuretic al cafeinei.

7. Am evoluat din cimpanzei. Omul nu a fost niciodată un cimpanzeu. Cimpanzeii sunt primatele cu cel mai apropiat cod genetic de-al nostru. Asta înseamnă că acum milioane de ani, am avut strămoși în comun.

8. Câinele transpiră prin salivă. Câinele transpiră prin pernițele de pe labe. Saliva în exces este datorată doar faptului că aceștia își reglează temperatura corpului prin gâfâit.

9. Dacă înghiți o gumă, îți ia 7 ani să o digeri. Baza gumei este indigestă și trece direct prin organism, fiind eliminată odată cu materiile fecale. Restul gumei, poate fi digerată și se absoarbe în organism rapid.

10. Rasul face ca firul de păr să devină mai aspru și mai gros. Rasul nu face nimic altceva decât să taie firul de păr de la suprafața pielii. Grosimea și textura firului de păr vine din rădăcină, unde lama nu ajunge. Motivul pentru care ți se pare că e mai aspru și mai negru e cauzat de vârful firului de păr care nu mai este ascuțit, așa cum este în mod obișnuit, ci drept, datorită faptului că a fost tăiat.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x