Sunday, June 16, 2024

Ce oras romanesc se afla la cea mai mare altitudine? Curiozitati despre marile orase ale lumii

Must Read

Oamenii s-au adaptat condițiilor de mediu și au ridicat așezăminte în cele mai neașteptate locuri. De la simple sate, până la adevărate orașe cu zgârie nori, așezămintele omenești au apărut de multe ori din nimic. În cele ce urmează, vă invităm să aflați câteva curiozități despre orașele lumii care au stabilit recorduri.

1. Orașul situat la cea mai mare altitudine din lume este La Rinconda din Peru. Așezarea este situată la 5.100 de metri altitudine și are o populație de 30.000 de locuitori. Următorul oraș în clasament este Potosi din Bolivia. Acesta este situat la 4.090 metri altitudine față de nivelul mării. Vârful Cerro de Potosi se află la 800 de metri mai sus de orașul Potosi.

2. Orașul situat la cea mai mare altitudine din România este Predeal. Se află la înălțimea de 1.110 metri altitudine, într-o depresiune înconjurată de masivele muntoase Bucegi, Baiu, Piatra Mare și Clăbucet.

3. Capitala situată la cea mai mare altitudine din lume este La Paz, capitala statului Bolivia. Orașul este situat la 3.640 metri altitudine și are o populație de 2,3 milioane de locuitori.

- Advertisement -

4. Capitala situată la cea mai mare altitudine din Europa este Andorra la Vella, capitala Principatului Andorra. Orașul se află la altitudinea de 1.023 metri și are o populație de doar 22.884 locuitori.

5. Oraşul situat la cea mai joasă altitudine din lume este Jericho (Ierihon, în limba română) din Palestina. Se află la -275 metri sub nivelul mării și are o populație de aproximativ 25.000 de locuitori.

6. Cel mai populat oraș din lume este Shanghai din China. Are 24 de milioane de locuitori, mai mulți decât întreaga populație a României.

7. Orașul cu cea mai mare densitate a populației este Manila din Filipine. În capitala Filipinelor, densitatea populației este de peste 42.000 de locuitori pe km pătrat.

8. Dacă până aici am vorbit despre densitatea orașelor, acum să vedem care este cel mai întins oraș din lume. Orașul cu cea mai mare suprafață din lume este Eeyou Istchee Baie-James din Quebec, Canada. Suprafaţa sa este de aproape 300.000 km pătraţi și are doar 1.303.

9. Oraşul cel mai nordic este Longyearbyen din Norvegia, iar orașul cel mai sudic este Puerto Williams din Chile.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Macron anunţă dizolvarea parlamentului, după victoria extremiștilor de dreapta

Preşedintele Emmanuel Macron a anunţat duminică seară dizolvarea Adunării Naţionale (parlamentul francez), în urma înfrângerii suferite de alianţa de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x