Friday, April 19, 2024

Cele mai cunoscute teorii ale conspiratiei

Must Read

Conspirațiile există de când lumea și mulți oameni cred în ele. Unele fapte sunt învăluite de o aură de mister și sunt multe persoane care lansează speculații mai mult sau mai puțin plauzibile cu privire la ceea ce s-a întâmplat într-un anumit moment din istorie.

În rândurile de mai jos vă prezentăm patru dintre cele mai cunoscute teorii ale conspirației:

1. 11 septembrie 2001

O dată care cel mai probabil va rămâne în istorie pentru totdeauna. Aceasta este cunoscută ca fiind ziua în care teroriștii au răpuns SUA prin atacurile lor asupra Turnurilor Gemene, distrugând astfel două dintre simbolurile economiei americane. Sute de oameni au suferit pagube în aceea zi, atacul soldându-se numerose persoane ucise.

- Advertisement -

Se crede că guvernul american știa despre acest atac însă avea nevoie de un motiv pentru a putea ataca statele din Orientul Mijlociu. Alții spun că serviciile secrete americane fost cele care au organizat acest atac și că gruparea Al-Qaeda era finanțată de către acestea. Martorii au rememorat faptul că au auzit și explozii, astfel încât nu este exclus ca în cele două clădiri să fi fost puse și bombe.

Un alt fapt interesant legat de acest eveniment nefeircit este acela că forțele aeriene americane nu au fost implicate în acesta, pentru că daca ar fi fost, ele ar fi putut salva viețile a aproximativ 3.000 de oameni.

2. Asasinarea lui John F. Kennedy

Poate cel mai carismatic președinte american din istorie, John F. Kennedy a fost asasinat pe 22 noiembrie în anul 1963, în localitatea Dallas, din statul Texas. Investigațiile agențiilor guvernamentale au stabilit că președintele a fost ucis de către Lee Harwey Oswald. Problema este că acesta a mărturisit că a tras numai trei gloanțe, însă o filmare arată faptul că s-au tras patru gloanțe. După câteva decenii misterul rămâne, iar investigațiile inițiale s-au dovedit a nu fi tocmai convingătoare.

3. Aterizarea pe Lună

Mulți tind să creadă că aterizarea americanilor pe Lună a fost un fals și că tehnologia disponibilă atunci nu era îndeajuns de avansată pentru a reuși așa ceva. Aselenizarea a fost un film produs de NASA pentru a nu pierde lupta cu rușii pentru cucerirea spațiului, și mulți pun la îndoială veridicitatea lui, mai ales că sunt intrigați de modul în care s-au desfășurat lucrurile. Scena cu steagul și multe alte aspecte din film nu par a fi reale pentru mulți dintre amatorii acestei teorii.

4. Noua Ordine Mondială

Majoritatea dintre noi au auzit de Illuminati și de francmasonerie. Conspiraționiștii spun că aceștia încearcă să creeze o Nouă Ordine Mondială, în care să existe un singur guvern format din cei mai puternici oameni. Simbolurile folosite pe dolari sau pe piramide sunt unele provenite de la aceste organizații secrete. De asemenea, aceștia încearcă să controleze numărul populației utilizând medicamente, viruși modificați genetic, diferite substanțe folosite în alimentația populației etc.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x