Thursday, March 28, 2024

Descoperire uluitoare! Cat de rapid s-a refacut viata in urma celei mai severe extinctii in masa

Must Read

Un nou studiu arată că biodiversitatea s-a refăcut mult mai rapid în urma celei mai mari extincţii în masă din Permian-Triasic, acum 252 de milioane de ani.

Conform studiului, viaţa este mai capabilă să îşi revină după un eveniment catastrofal, relatează Science Alert.

În extincţia în masă care a marcat limita Permian-Triasic, de acum 252 de milioane de ani, a fost un cumul de evenimente catastrofale. În principal a fost vorba despre activitate vulcanică intensă şi efect de seră, în urma cărora 9 din 10 specii marine şi 7 din 10 specii terestre au dispărut.

Noua descoperire include un zăcământ fosilifer extrem de divers în apropierea Parisului, care a fost datat acum 250,6 milioane de ani, cu doar 1,3 milioane de ani după Marea Extincţie. Studiile precedente afirmă că viaţa s-a refăcut după 10-20 de milioane de ani de la extincţie.

- Advertisement -

Deşi este singura zonă descoperită atât de aproape de limita Permian-Triasic, diversitatea extrem de mare relevă că viaţa a trebuit să o ia aproape de la zero într-un timp foarte scurt.

Echipa condusă de paleontologul Daniel Stephen de la Utah Valley University a identificat 30 de specii diferite, precum rechini, calamari şi stele de mare (imaginile de mai jos).

Studiul relevă şi capacitatea ecosistemelor de a se reface, mai ales în contextul problemelor pe care le întâmpină biosfera în zilele noastre. Cu atâtea specii ameninţate de dispariţie, aceasta este o veste bună.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x