Tuesday, April 23, 2024

Dow Jones trece si de pragul de 21.000 puncte, in contextul optimismului generat de primul discurs al lui Trump in Congres

Must Read

La aproximativ o lună după ce a ajuns la 20.000 puncte, indicele american Dow Jones Industrial Average (DJIA) a mai atins un prag psihologic, trecând în premieră de 21.000 puncte. Evoluția survine în contextul optimismului alimentat de discursul președintelui american Donald Trump în fața Congresului SUA.

Atât Dow Jones, cât și indicii S&P 500 și Nasdaq Composite se tranzacționează la valori record miercuri, după ce Trump a declarat, în cadrul primului discurs în Congres de la investitura în funcție, că Administrația sa vrea să stimuleze economia americană prin intermediul unei “reduceri masive” de taxe pentru clasa de mijloc și companii, înființarea unui parteneriat public-privat în domeniul infrastructurii de 1.000 miliarde de dolari și reformarea sistemului de sănătate.

Deși nu a dat detalii privind măsurile propuse, reiterarea promisiunilor din campania electorală și renunțarea la discursul agresiv din ultimele săptămâni au alimentat încrederea investitorilor în evoluția celei mai mari economii a lumii.

Optimismul de pe Wall Street este influențat și de comentariile mai multor oficiali ai băncii centrale americane cu privire la o apropiată majorare a dobânzii cheie, scriu Reuters și MarketWatch.

- Advertisement -

În jurul orei 19:00 (ora României), Dow Jones era în urcare cu 1,25%, la 21.073,87 puncte. Marți, indicele a închis la 20.812 puncte. S&P 500 creștea cu 1,2%, la 2.387,62 puncte, iar Nasdaq Composite cu 1,1%, la 5.881,80 puncte.

“Cred că optimismul clar al Fed în privința economiei, chiar și fără a lua în calcul un stimulent dat de Trump, este cel care alimentează în prezent sentimenul pozitiv din piețe“, spune Craig Erlam, senior analist al Oanda.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x