SIF Transilvania continuă să pregătească trecerea companiilor pe care le controlează de pe Bursa SIBEX-Sibiu pe Bursa de Valori București.

După ce a pregătit transferul spre BVB, al hotelului Aro Palace din Brașov, cel mai cunoscut hotel din oraș și unul dintre cele mai mari hoteluri de cinci stele din afara Bucureștiului, SIF Transilvania pregătește acum aceeași operațiune și pentru Romradiatoare Brașov, principal furnizor de radiatoare pentru mașini.

Romradiatoare este la bursa din Sibiu din ianuarie 2014, SIF Transilvania controlând 76,5% din acțiunile companiei.

SIF vrea acum să renunțe la bursa din Sibiu și să mute Romradiatoare pe bursa din București. Aceeași mișcare a fost pregătită recent și pentru hotelul Aro Palace din Brașov.

Operațiunea este pregătită în contextul în care o poveste eșuată în anii de „boom” bursier, fuziunea dintre Bursa de Valori București și Sibex, este mai aproape de realizare.

Recent, Bursa de Valori București a publicat proiectul de fuziune cu Sibex. Fuziunea a fost aprobată de principiu din primăvara anului trecut, însă aceasta este prima dată când sunt furnizate date concrete privind parametrii operațiunii de piață.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.