Friday, April 19, 2024

Impact incepe in vara acestui an constructia celui de-al doilea proiect rezidential din Bucuresti

Must Read

Dezvoltatorul Impact se pregăteşte de un nou proiect rezidenţial şi începe din vara acestui an lucrările la primele blocuri de pe terenul pe care îl deţine în Ghencea.

Impact vrea să replice cartierul Greenfiled din nordul Capitalei şi în partea de vest a oraşului, în Ghencea, acolo unde deţine un teren de 26 de hectare. Dacă în toamna anului trecut se lucra la partea de obţinere a avizelor, în următoarea perioadă compania va lansa licitaţia pentru contractarea lucărilor de construcţie la primele blocuri.

“Este vorba de opt blocuri cu peste 400 de apartamente. Vom începe lucările în vară. Investiţia se va face atât din capitaluri proprii, dar şi din credit de la bănci. Purtăm deja discuţii”, spune Bartosz Puzdrowski, CEO Impact.

Anul trecut, Puzdrowski spunea că pe terenul din Ghencea se pot construi 2.500 de noi locuinţe.

- Advertisement -

Lucrările vor începe cu partea de infrastructură, iar accesul spre proiect se va face din Bulevardul Timişoara. Reprezentanţii companiei spun că la noul proiect nu vor apărea probleme cu drumurile de acces, aşa cum a fost cazul Greenfield.

Chiar dacă Impact mai deţine un teren pe Barbu Văcărescu, unde planurile sunt tot pentru partea de rezidenţial, şeful Impact spune că este în căutare de noi terenuri în zonă. Zona Barbu Văcărescu nu a atras atenţia doar dezvoltatorilor de birouri, ci şi a celor de locuinţe. Spre exemplu, omul de afaceri Gabriel Popoviciu investeşte într-un proiect rezidenţial cu peste 1.500 de apartamente în zonă.

Despre măsura pe care guvernanţii vor să o introducă, şi anume TVA zero la achiziţia de locuinţe, Puzdrowski spune că e o măsură bună.

TVA zero va duce la creşterea vânzărilor dezvotlatorilor, dar în acelaşi timp, chiar dacă veniturile din TVA vor scădea, vor creşte veniturile fiscale şi va fi un impuls pentru locurile de muncă din economie. E o soluţie bună până când piaţa va atinge punctul de maturitate, pentru că anul trect a fost primul an de creştere reală a pieţei, iar piaţa e înca slabă. Am citit că potrivit Coldwell Baneker, anul trecut au fost vândute 14.000 de apartamente în Bucureşti. În Varşovia au fost vândute 26.000″, mai spune şeful Impact.

Despre faptul că mai mulţi specialişti imobiliari au spus că TVA zero nu se va resimţi pentru cumpărător pentru că dezvoltatorii vor creşte preţurile, Puzdrowski spune că acest lucur nu se va întâmpla în cazul apartamentelor construite de Impact.

Impact Developer & Contractor SA este deţinută de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, care deţine o participaţie de 49,48%. Ceilalţi acţionari sunt Adrian Andrici, cu 15,24%, Swiss Capital/SAI Swiss Capital AM / FDI Active Dinamic/Sorin Apostol, cu o participaţie de 10,96%. Restul acţiunilor de 24,32% sunt deţinute de alte persoane fizice şi juridice.

Compania a fost înfiinţată în 1991 şi de atunci a construit 16 ansambluri rezidenţiale finalizate cu peste 4.000 de unităţi livrate la nivel naţional.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x