Tuesday, July 23, 2024

Investitorii institutionali din SUA nu vor includerea Snap in indicii S&P Dow Jones si MSCI din cauza faptului ca vinde actiuni fara drept de vot

Must Read

O organizație care reprezintă investitori instituționali importanți din SUA încearcă să convingă S&P Dow Jones și MSCI să nu includă Snap, compania din spatele aplicației Snapchat, în indicii pe care îi furnizează, din cauza faptului că vinde acțiuni fără drept de vot, informează Reuters.

Ambii furnizori au anunțat că analizează includerea Snap în indici importanți, ca S&P 500 și MSCI USA Index.

Invest in Snapchat Inc Stock $SNAP

Snap, dezvoltatorul aplicației multimedia pentru mobil Snapchat, a atras, săptămâna trecută, 3,4 miliarde de dolari în cadrul ofertei publice inițiale (IPO). Compania a scos la vânzare 200 de milioane de acțiuni clasa A, care nu au asociate drepturi de vot. Evan Spiegel și Bobby Murphy, cofondatori ai companiei, vor avea, în continuare, peste 80% din drepturile de vot, deținând acțiuni clasa C, ceea ce îi nemulțumește pe unii investitori.

“Se tranzacționează pe piețele publice, dar nu oferă publicului niciun cuvânt de spus. Ceea ce am vrea să vedem e ca indicii să excludă, cel puțin, noile companii care nu oferă drept de vot”, spune Amy Borrus, director adjunct la Consiliul Investitorilor Instituționali din SUA.

- Advertisement -

Consiliul Investitorilor Instituționali se va întâlnim săptămâna viitoare, cu reprezentanți ai &P Dow Jones Indices și MSCI, pe care speră să îi convingă să excludă sau, cel puțin, să nu mai includă în indicii lor companii care nu oferă drepturi de vor investitorilor.

David Blitzer, managing directorla S&P Dow Jones spune că oricum nu va adăuga Snap într-un indice important mai devreme de 6-12 luni după IPO, iar, în perioada următoare, va analiza și structura voturilor în companie.

MSCI a declarat, pe 2 martie, că Snap poate fi inclusă în indici ca MSCI USA, dar, următoarea zi, a revenit asupra afirmațiilor, spunând că, după o analiză mai detaliată, compania nu a îndeplinit toare criteriile. MSCI va analiza din nou o eventuală includere a Snap în luna mai și așteaptă, între timp, feedback din partea investitorilor.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Strategii de investitii pasive – ETF BET Patria-Tradeville & ETF Energie Patria-Tradeville

Putem imparti investitiile financiare, la bursa sau in fonduri de investitii, in doua categorii din punct de vedere al...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x