Thursday, March 28, 2024

Limbajul secret al pisicilor si tot ce nu stiati despre ele

Must Read

Pisicile nu sunt atât de expresive precum câinii, sunt mult mai independente decât aceștia. De aceea, este destul de dificil de intuit ce vor să ne transmită. Poziția corpului, a cozii, modul în care ne privesc și multe altele sunt metode prin care pisicile comunică cu stăpânii.

Dacă până acum nu știați ce vrea să vă transmită pisica voastră atunci când se comportă într-un anume fel, iată o listă cu câteva lucruri pe care vi le spun pisicile în propria lor manieră:

„Masajul” cu gheruțe

Atunci când pisica voastră vă „masează” cu ghearele scoase înseamnă că vă răspunde la afecțiunea primită. Deși au existat multe teorii cu privire la acest gest al pisicilor, până la urmă cercetătorii au căzut de acord că este vorba despre afecțiune.

- Advertisement -

Pradă vânată

Când pisica vă aduce șoareci morți în casă ar trebui să vă bucurați și să nu fiți dezgustați. Acesta este felul pisicii de a vă considera parte din familie și vrea să vă învețe cum să vânați singuri.

Mângâieri pe cap

Când își freacă capul de fața voastră înseamnă că vă consideră parte din familia ei. Prin acel gest vă marchează, pisica având glande la nivelul obrajilor.

Privitul în gol

Când privește fix într-un anumit punct poate fi înfricoșător. Mulți proprietari se gândesc că pisica lor vede ceva „supranatural”, dar de fapt este vorba despre cu totul altceva. Pisicile clipesc mult mai rar decât oamenii, de aceea uneori avem impresia că se holbează la ceva.

Cu burtica la vedere

Dacă se rostogolește pe spate și își expune abdomenul acesta este un semn de încredere totală în stăpân. Abdomenul este o zonă vulnerabilă, la fel ca în cazul tuturor animalelor. De regulă, acesta este protejat prin poziția normală a corpului.

Codița sus!

Coada pisicii este un barometru al fericirii. Cu cât este mai ridicată cu atât se simt mai bine și sunt mai fericite. Dacă își încolăcesc coada în jurul vostru acesta este semnul de maximă fericire.

Mușcături

Pisicile apucă cu dinții și mestecă frecvent obiecte. Atunci când apucă degetele stăpânului, acesta nu este un gest de agresivitate, ci unul de afecțiune. În același mod își îngrijesc puii când îi toaletează.

Iubire la picioare

Atunci când se freacă de picioarele voastre nu fac altceva decât să vă marcheze. Ele vă transmit de fapt: „Ești al meu pentru totdeauna”.

Torsul

Când toarce este semnul de fericire și mulțumire la cel mai înalt nivel. Dacă o țineți în brațe, o mângâiați și începe să toarcă înseamnă că îi face mare plăcere.

Urmărire

Dacă vă urmează peste tot prin casă sau afară este un semn că îi place să fie în compania voastră oriunde și oricând.

Acum știți! Pisicile au un limbaj mai diferit de alte animăluțe, însă nu le face mai puțin iubibile.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x