Thursday, July 25, 2024

Randament al dividendului de 6,5% pentru actiunile Santierului Naval Orsova

Must Read

După ce și-a majorat de 6 ori profitul operațional în 2016, Șantierul Naval Orșova va distribui un dividend brut de 0,2 lei/acțiune, al cărui randament net la ultimul preț de piață este de 6,55%.

Șantierul Naval Orșova (SNO) va distribui în acest an acționarilor dividende în valoare totală de 2,28 milioane lei, respectiv un dividend brut de 0,2 lei/acțiune. Un rest de câștig de aproximativ 330.000 de lei va fi ținut ca sursă de finanțare. Calculat în valoare netă și raportat la prețul de 2,90 lei/acțiune al închiderii de ieri de la Bursa de Valori București, randamentul dividendului este de 6,55%, semnificativ peste dobânda medie bancară la un an.

Șantierul Naval Orșova (SNO) a înregistrat anul trecut venituri totale din exploatare de 75,84 milioane lei, în creștere cu 103,76% față de cele de 37,22 milioane lei din 2015, conform rezultatelor financiare anuale preliminare, publicate la jumătatea lunii trecute. Compania a obținut un rezultat operațional de 3,56 milioane lei, cu 503,15% mai mare decât cel de aproximativ 590.000 de lei de anul trecut.

Șantierul Naval Orșova, companie controlată de SIF-uri (cea mai mare deținere, marginal sub 50%, o are SIF Transilvania), este listată la cota Bursei de Valori București unde, la ultimul preț de piață de 2,90 lei/acțiune, are o capitalizare de piață de 33,12 milioane lei (7,33 milioane euro).

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Lăptăria cu Caimac se uită cum să-şi mărească exporturile, inclusiv spre China. Producătorul are o brânză maturată pe care o vinde sezonier în România,...

Adrian Cocan, cofondator al bran­du­lui Lăptăria cu Caimac, unul dintre cele mai dinamice branduri româneşti de lactate, spu­ne că...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x